Служебното правителство отстрани без мотиви директора на РИОС-Хасково. Сега виждаме

...
Служебното правителство отстрани без мотиви директора на РИОС-Хасково. Сега виждаме
Коментари Харесай

Борислав Сандов: Има косвени доказателства за чадър над бизнеса на Христо Ковачки

Служебното държавно управление в профил без претекстове шефа на РИОС-Хасково. Сега виждаме отстраняването на шефа на РИОС-Стара Загора по същия метод. За мен това е симптоматично. Разбира се, може да е поредност от случайности, само че някак си в България това рядко се случва. Това сподели някогашният министър на околната среда и водите в кабинета " Петков “ Борислав Сандов в предаването " България, Европа и светът на фокус “ на " Фокус “.  

Досегашната директорка на Регионалната ревизия по околната среда и водите в Стара Загора Диана Искрева е освободена от поста си със заповед на отрасловия министър от 31 юли без претекстове, означи той. Бившият министър в кабинета " Петков “ прикани Министерството на околната среда и водите да оповести претекстовете за освобождението на шефа на РИОС-Стара Загора, с цел да се разсеят подозренията за напън от трети страни.  

" Директорите на районни инспекции по околна среда не следва да са политически лица. Те би трябвало да са експерти, положителни админи и мениджъри и да познават материята. Това е извънредно значимо. Трябва да има деполитизация на подобен вид териториални районни структури, изключително тези, които са свързани с контрола върху избрани действия, касаещи околната среда и здравето на хората “, акцентира Борислав Сандов. 

Според него аргументите за освобождението на Диана Искрева се крият в затварянето на Топлоелектрическа централа " Брикел “. " Двата ТЕЦ-а, които са свързани с предприемача Ковачки – " Марица “ 3 и " Брикел “, които бяха затворени по мое време, са затворени със заповеди на районните инспекции. Двете директорки на районните дирекции се осмелиха да изпълнят закона и да прибегнат до ограничения, свързани с наложително затваряне на тези централи, въпреки съдът да анулира отчасти заповедите. Тези заповеди сега се преглеждат от съда, с цел да бъдат доказани и да бъдат фактически затворени тези извънредно замърсяващи предприятия в този район “, изясни Сандов.  

Според него има косвени доказателства за чадър над бизнеса на Христо Ковачки. Той напомни, че преди четири месеца Европейската прокуратура организира огромни следствени дейности във всички предприятия, свързани с Христо Ковачки, и това единствено по себе си е " алена лампичка “. " Когато забележим някогашен шеф на РИОС-Стара Загора да става шеф " Екология “ на Топлоелектрическа централа " Брикел “, също приказва за евентуални зависимости в предишното. Публична загадка за всички български жители е, че хора като Христо Ковачки имат подобен чадър на най-високо равнище, другояче не можем да си разбираем по различен метод всички тези последици “, разяснява Борислав Сандов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР