Служебното правителство, назначено от президента Румен Радев, прави недопустима намеса

...
Служебното правителство, назначено от президента Румен Радев, прави недопустима намеса
Коментари Харесай

Правителството на Радев се меси в изборите, сигнализира БСП

Служебното държавно управление, назначено от президента Румен Радев, прави неприемлива интервенция в идните предварителни парламентарни избори. За това сигнализират от Българска социалистическа партия, които са изпратили сигнал до Бюрото за демократични институции и права на индивида на ОССЕ, Парламентарната асамблея на Съвета на Европа и Парламентарната асамблея на ОССЕ.

Причината за сигнала са изявления на служебния правосъден министър Крум Зарков и вицепремиера Атанас Пеканов, с които двамата отправяли погрешни изказвания към Столетницата.

Сигналът показва извадка от предаването “Защо, господин министър? “, излъчено на 5 февруари 2023 година по БТВ, в което служебният министър Зарков насочва отрицателни и погрешни изказвания и внушения за положението, ролята, бъдещето и политиките на Българска социалистическа партия.

В свое присъединяване в предаването “Панорама “, излъчено на 3 февруари 2023 година по БНТ1, вицепремиерът Пеканов също показва извънредно отрицателно мнение против Българска социалистическа партия, обвинявайки партията в популизъм, както и в липса на отбрана на изконни леви полезности и хрумвания.

Изпълнителното бюро на левицата дефинира тези изказвания на служебните министри като жестоко и неприемливо вмешателство във вътрешнопартийните работи на Българска социалистическа партия. „ Това е опит за нанасяне на имиджови вреди на партията за повлияване на изборния резултат и в ущърб на Българската социалистическа партия. Нещо повече, такова държание на служебния кабинет води до дестабилизиране на партийната система и разрушение на демократическия политически развой “, се споделя още в сигнала.

Ръководството на партията напомня, че според Конституцията една от главните задания на всеки длъжностен кабинет е да организира почтени и прозрачни
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР