Служебното правителство на Холандия премахна ограниченията върху доставките на оръжия

...
Служебното правителство на Холандия премахна ограниченията върху доставките на оръжия
Коментари Харесай

Нидерландия вдигна забраната за износ на оръжия за Турция и Саудитска Арабия

Служебното държавно управление на Холандия отстрани рестриктивните мерки върху доставките на оръжия за Турция, Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства в опит да се причисли към френско-германско-испанския контракт за оръжия. Това съобщи организация Ройтерс.

Вдигнатите в този момент ограничавания следваха политика на " хипотеза за отвод " и означаваха, че разрешителните за експорт на оръжия за трите участващи страни бяха отказани, в случай че не можеше да бъде " неопровержимо " потвърдено, че оръжията няма да бъдат употребявани за споровете в Северна Сирия или Йемен, разясняват от държавното управление.

В писмо до Народното събрание предходната седмица държавното управление уточни, че би трябвало да отстрани тази политика, защото страната желае да се причисли към френско-германско-испанския контракт, който контролира износа на оръжия, като в същото време следва критериите за експорт на оръжие на Европейски Съюз и Организация на обединените нации.

Нито една от евентуалните страни по контракта не ползва политика на " хипотеза за отвод ", защото сътрудниците по контракта се доверяват взаимно на оценките за надзор на износа, прибавят от държавното управление на Нидерландия.

 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР