Служебният военен министър Георги Панайотов става новият български посланик в

...
Служебният военен министър Георги Панайотов става новият български посланик в
Коментари Харесай

Кабинетът изпраща служебния военен министър посланик в САЩ


Служебният боен министър Георги Панайотов става новият български дипломат в Съединени американски щати, написа „ Сега”. Това излиза наяве от, където решението на служебното държавно управление е под номер 878.

Предложението на служебния кабинет до президента, с което се желае той да назначи Панайотов за ексклузивен и пълномощен дипломат на България в Съединени американски щати, евентуално е взето на автограф, тъй като носи дата 10 декември, петък, когато не е известно да е имало съвещание на държавното управление.

Със същото решение се предлага освобождение на досегашния български дипломат в Съединени американски щати Тихомир Стойчев.

Със сигурност решението е в съгласие с президента и освобождението, и назначението ще станат факт. Не излиза наяве обаче за какво е трябвало да бъде взето от служебното държавно управление, на което самият Панайотов е член, а не от постоянното, което ще бъде реалност в понеделник.

Според формалната биография на Панайотов, той е приключил със златен орден Немска езикова гимназия в гр. Бургас и е магистър по политология от МГИМО, Москва. Описан е като посланик от кариерата с 25-годишен професионален опит в региона на политиката за сигурност, на многостранна, двустранна и районна дипломация, права на индивида и развиване.

Бил е непрекъснат представител на България към Организация на обединените нации в Ню Йорк, заместник-ръководител на посолствата на България в Съединени американски щати и в Афганистан, посланик в политическа работа в посолството в Албания, шеф на отдел НАТО в дирекция “Политика за сигурност” на Министерство на външните работи, дипломат за специфични поръчения по сигурността в Черно море, референт за районно съдействие и за Албания в дирекция “Югоизточна Европа”.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР