Служебният премиер Гълъб Донев увери, че синдикалните организации ще бъдат

...
Служебният премиер Гълъб Донев увери, че синдикалните организации ще бъдат
Коментари Харесай

Гълъб Донев обеща място на синдикатите в предоговарянето на ПВУ

Служебният министър председател Гълъб Донев увери, че синдикалните организации ще бъдат включени в процеса на предоговаряне на Плана за възобновяване и резистентност. Това той направи в речта си пред XI конгрес на КТ " Подкрепа ", който се организира в НДК през днешния ден. Служебният министър председател не уточни съответни хрумвания нито форма за това включване на синдикатите в процеса на предоговаряне, който излезе като наложителен за държавното управление от 48-то Народно заседание. Припомняме, че точно на тази концепция упорстваха от Политическа партия " Възраждане ".

По-голяма част от словото на премиера бе отдадено на пазара на труда.

Донев показа, че е обвързван диалогично с политиката на синдикатите от над 25 година Дори, когато сме на разнообразни позиции, още веднъж сме дружно на главните синдикални правила, увери Гълъб Донев, акцентирайки задачата на КТ " Подкрепа " да отстоява правата на членовете си и на трудещите се хора в България.
 Румен Радев похвали синдикатите, че слагат удара си върху енергетиката
Румен Радев похвали синдикатите, че слагат удара си върху енергетиката

Държавният глава чака, че ще продължи работата си със синдикатите

В разискването на тематиката за приходите на служащите и чиновниците сме на една и съща страна. Дори да припознавате служебното държавно управление като зложелател, изправени сме пред съществени проблеми, които вместо да намерят решение незабавно, са били отлагани за след това. В резултат на това получаваме дълбоки обществени неравенства, за които служебното държавно управление не може да предложи магическо решение. Това, което можем да създадем, е да предложим решения в този момент в актуалната икономическа обстановка, посочи Гълъб Донев.

Пазарът на труда се трансформира по-бързо, в сравнение с сме подготвени да си представим, само че това не трансформира позицията на синдикатите в тристранния разговор. Вероятно едни специалности ще изчезнат, само че на тяхно място ще се появят нови, които не можем да си представим. В тези времена на бързи промени КТ " Подкрепа " ще остане, тъй като няма по какъв начин обществената отбрана и отстояването на правата на служащи да бъдат сменени от изкуствен интелект. Един робот може да открие нарушаване на трудовия развой, само че не може да бъде съпричастен и взаимен, не може да предложи поддръжка, съпостави Донев работата на синдикатите в ерата на дигитализацията.

Друго огромно предизвикателство е отношението на младежите към пазара на труда, които макар огромните си упования, не могат да се покрият от минималната работна заплата. Бъдещето на труда са младежите на България и е време те да бъдат съществена тематика на обществения разговор, настоя служебният министър председател.
 КТ
КТ " Подкрепа " на борба с инфлацията на концепциите

Гладният на сития не има вяра, а желае комфортни обувки в този момент, отсече Димитър Манолов
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР