Служебният премиер Гълъб Донев разпредели между четиримата вицепремиери функциите по

...
Служебният премиер Гълъб Донев разпредели между четиримата вицепремиери функциите по
Коментари Харесай

Донев разпредели ресорите на вицепремиерите

Служебният министър председател Гълъб Донев разпредели сред четиримата вицепремиери функционалностите по съгласуваност на общата политика на държавното управление и по взаимоотношението с органи на изпълнителната власт към Министерския съвет.

Вицепремиерът по публичния ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев ще координира работата на министрите на защитата, на правораздаването и на електронното ръководство, оповестиха от пресслужбата на Министерски съвет. Той е зает и с взаимоотношението на държавното управление с Държавната комисия по сигурността на информацията, Държавна организация " Безопасност на придвижването по пътищата ", Държавна организация " Държавен запас и военновременни ресурси ", Държавната организация за бежанците и Държавна организация " Архиви ".

Вицепремиерът по икономическите политики и министър на превоза и известията Христо Алексиев ще координира работата на министрите на районното развиване и благоустройството, на стопанската система и промишлеността, на нововъведенията и растежа, на туризма, на енергетиката, на околната среда и водите и на земеделието. В ресора му попадат и Държавната организация за метрологичен и механически контрол, Държавната комисия по стоковите тържища и борсите, Агенцията за обществените предприятия и надзор, Агенцията за нуклеарно контролиране и Патентното ведомство.

Вицепремиерът по обществените политики и министър на труда и обществената политика Лазар Лазаров ще координира активността на министрите на образованието и науката, на културата, на младежта и спорта и на опазването на здравето. Той ще дава отговор и за взаимоотношението на държавното управление с Националната организация за оценяване и акредитация, Националната организация за професионално обучение и образование и с Държавната организация за протекция на детето.

Вицепремиерът по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов пък ще дава отговор за Националния статистически институт.

Донев персонално ще следи активността на министрите на финансите и на външните работи и на държавните организации " Разузнаване ", " Национална сигурност " и " Технически интервенции ".
 Кой кой е в служебния кабинет на Гълъб Донев
Кой кой е в служебния кабинет на Гълъб Донев

Росица Велкова е финансов министър
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР