Служебният премиер Гълъб Донев отрече всички апокалиптични прогнози на Министерството

...
Служебният премиер Гълъб Донев отрече всички апокалиптични прогнози на Министерството
Коментари Харесай

Донев опроверга Велкова за държавните финанси, но оставката ѝ не е на дневен ред

Служебният министър председател Гълъб Донев отхвърли всички апокалиптични прогнози на Министерството на финансите (МФ), които по-рано и риск за закрепения курс на лв. към еврото.

В изявление за Nova той увери, че положението на финансите на страната е устойчиво, а заплаха за валутния ръб и курса лева-евро няма. Коментарите му са във връзка изтеклия отчет на финансовия министър Росица Велкова, която в сряда твърдеше тъкмо това, а по-късно на 180 градуса.

Въпреки спорната позиция, оставката на Велкова не стояла на дневен ред, защото съгласно Донев, тя е експерт, който " умело ръководи финансите на страната ". Той сподели, че в отчета на ведомството няма " нищо притеснително " и го дефинира като " един естествен отчет, който следва бюджетната процедура всяка година ".

" Фалит на страната е по-скоро заглавие, което излезе в медиите. В отчета на никое място не се загатва такова нещо. Точно противоположното - финансите на страната са постоянни с помощта на служебното държавно управление ", твърди Донев.

" Няма заплаха да изпаднем в дългова рецесия, тъй като служебното държавно управление прави всичко допустимо да повишим събираемостта на налозите, която за януари и февруари е с над 1,3 милиарда лева от тази на предното постоянно държавно управление ", добавя той.

Премиерът сподели още, че служебният кабинет няма да се меси в предизборната акцията, само че няма да си мълчи, " където има проблем ", и няма " да търпи неистини ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР