Служебният министър Стойчо Кацаров заяви, че със заповедта, която е

...
Служебният министър Стойчо Кацаров заяви, че със заповедта, която е
Коментари Харесай

Кацаров: Няма да пречим на бизнесите да работят на 100%

Служебният министър Стойчо Кацаров съобщи, че със заповедта, която е издал в четвъртък, е дал възможност бизнесите да работят на 100 %. В четвъртък той разгласи отпадането на ограничаването за прилагане на до 50% от потенциала на обекти, чиито личен състав и гости са имунизирани, преболедували или имат отрицателен резултат от PCR тест.

" Тези, които работят на 50%, в случай че желаят, могат да продължат да работят на 50%, тъй като това не се трансформира. Изумен съм от реакциите на някои политици.  Искам да прикани хората преди да приказват да четат. От началото на пандемията, включително и през цялото лято, всички мероприятия на закрито се организират при режим 50 % от потенциала им. Това не се трансформира. Никакви ограничавания не са наложени, тъкмо противоположното. Искам да насочва апел към тези, които се изрекоха, без даже да са прочели заповедта: Ако вие държите да не работите на 100%, а на 50%, апелирам, изпратете ми го документално, неотложно ще анулира въпросната заповед ", заяви  Кацаров пред кореспонденти във връзка новите противоепидемични ограничения и отрицателните реакции от страна на някои политици. 

Министърът акцентира, че следи ситуацията безусловно по часове и се екипа му се пробват оптимално да отсрочат стягането на ограниченията, с цел да не вредят на хората.

" Ако по този начин ще е водим разговора, в случай че политиците ще назовават черното бяло и противоположното и другите общественици ще търсят мотив да стачкуват там, където няма, няма да се получи нищо. Моля всички да бъдат виновни “, настоя Кацаров. 

Министърът уточни, че противоепидемичните ограничения ще се трансформират, съгласно настоящата епидемиологична конюнктура и Националния проект за справяне с пандемията. Когато ограниченията са ограничаващи, те ще се постановат с отлагане, а когато са стимулиращи – това ще става незабавно, с цел да могат хората да се възползват от облекченията, какъвто е казусът с влизащата в действие от през днешния ден, 20 август, заповед.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР