Служебният министър на здравеопазването д-р Галя Кондева освободи директора на

...
Служебният министър на здравеопазването д-р Галя Кондева освободи директора на
Коментари Харесай

Освободиха директора на Здравната инвестиционна компания за детска болница

Служебният министър на опазването на здравето доктор Галя Кондева освободи шефа на „ Здравната капиталова компания за детска болница “ (ЗИКДБ) ЕАД Николай Борисов, оповестиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

Мотивът за решението са констатациите от осъществения в сдружението вътрешен одит и отчет, касаещ осъществяването на решението на Народното събрание. Установени са редица нарушавания, в това число непозволено закъснение в сключването на контракта за разрушение и унищожаване на съществуващи здания за потребностите на ЗИКДБ; голословно разходване на суми за юридически услуги при съществуване на административен потенциал за консултиране от страна на членовете на Борда на директорите; липса на подадена Бизнес стратегия от страна на Съвета на директорите; несъблюдение на решението на Народното събрание за даване на обновен план-график за ускорено създаване на Национална детска болница и незадоволителна връзка и бистрота с обществеността по основаването на Национална детска болница, поддържането и ежедневното актуализиране на информацията на уеб страницата на „ Здравната капиталова компания за детска болница “ ЕАД, показват от министерството.

Кондева предложения представители на Обществения съвет за създаване на Националната детска болница на среща в министерството, с цел да ги запознае с констатациите от осъществения одит и да им заяви персонално за смяната в ръководството на ЗИКДБ. Освен това служебният министър показа пред Съвета решения на изложените от членовете проблеми по време на миналата среща на 10 май, които се отнасят до връзката с министерството. В осъществяване на поетия ангажимент, бе основано координационно звено с представители на виновните дирекции във ведомството.

По време на срещата бе показан краткотрайно изпълняващият длъжността шеф на „ Здравната капиталова компания за детска болница “ ЕАД доктор Влатко Глигоров, който поема поста до провеждането на конкурс.

Д-р Глигоров е експерт по акушерство и гинекология, има добита магистратура по здравен мениджмънт и докторантура по обществена медицина и организация на опазването на здравето и фармацията. Той има богат опит в спешния мениджмънт на приблизително и високо равнище, осведомят от министерството.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР