Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев е възложил проверката

...
Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев е възложил проверката
Коментари Харесай

Проверяват и ръководни кадри в МВР за връзки със Семерджиев


Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев е упълномощил инспекцията по случая „ Семерджиев “ да се разшири и обхване управителните фрагменти и чака резултатите от нея. Това разяснява той пред публицисти.

Министър Демерджиев заяви, че към момента не му е докладвано дали има полицейски чиновници, които сами да изоставен системата, след апела му да се отдръпват, защото са прикривали незаконни прояви на Георги Семерджиев – мъжът, предизвикал тежката злополука на столичния бул. „ Черни връх “, при която починаха две млади дами.

„ Вярвам, че ще има такива, във връзка с тези, които се намират в отчета на инспектората, той е предаден и са стартирани формирания на дисциплинарни производства. Възложил съм тази инспекция да се разшири до управителните фрагменти, които стоят над персонално виновните чиновници, с цел да забележим, дали те са упражнили надзор “, сподели министър Демерджиев.

Министърът заяви, че инспекцията не е установила съответни облаги. Той разяснява, че е задоволителен фактът, че полицейските чиновници са нарушили закона, с цел да подкрепят едно лице, което явно се занимава с незаконна активност.

Демерджиев уточни, че за него един от най-фрапантните образци е издаването на наказателни постановления за явни закононарушения. Има кореспонденция, която е забавена, има най-малко три случая за действия от незаконен темперамент, които вместо да се насочат към способените органи, са били глобени от полицейските чиновници с наказателни постановления. Има случаи, в които е позволено, лицето да избяга, откакто е арестувано от органите на Министерство на вътрешните работи, което е неуместно, добави Демерджиев и посочи, че са известни два такива случая.

Министърът уточни още, че има уверението, че дисциплинарните производства ще се развият по допустимо най-бързия метод.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР