Служебният министър на правосъдието Янаки Стоилов е възложил проверка на

...
Служебният министър на правосъдието Янаки Стоилов е възложил проверка на
Коментари Харесай

Започва проверка в търговския регистър и агенцията по вписванията

Служебният министър на правораздаването Янаки Стоилов е упълномощил инспекция на Агенцията по вписванията, в това число на Търговския указател, на Дирекция " Българско поданство ", на Регистъра за особените залози. Това разгласи той на брифинг през днешния ден, като посочи, е задачата на инспекцията е да се усъвършенства административното обслужване на жителите и да се избегнат нередности.

" Проверка на публичните поръчки и подписаните въз основа на тях контракти в министерството през последните години. Преглед на активността и резултатите на националния механизъм за битка с корупцията, проведената престъпност, правосъдната промяна и Министерството на правораздаването, Министерство на вътрешните работи, Върховен касационен съд, Върховен административен съд и Прокуратурата. Провеждане на срещите с представители на магистратурата, адвокатурата, нотариалната камара, държавните и частни правосъдни реализатори, Съюза на синдиците, Съюза на юристите в България за идентифициране и решение на проблеми ", изясни служебният министър.

" Имам упоритостта да поддържаме интензивно взаимоотношение с Висшия правосъден съвет (ВСС) за повишение на успеваемостта на неговата активност и тази на органите на правосъдната власт - това сподели на брифинг служебният министър на правораздаването Янаки Стоилов. " Нашите пълномощия са в три съществени посоки: управление на редица административни дирекции и действия, които се отнасят към голям брой дирекции, взаимоотношение с Висш съдебен съвет, засвидетелствуване на държавни актове като страж на държавния щемпел. Принципите в нашата работа са общи за служебното държавно управление: професионализъм, честност и бистрота ", акцентира той.

Янаки Стоилов дефинира като основен собствен приоритет организирането на изборите, като уточни, че не те са най-тежката част от активността на Министерство на правораздаването. " То дава отговор за организацията единствено в местата за задържане, тъй че не става дума за повече към 1500 лица, които евентуално все още на изборите ще имат право да гласоподават ", уточни той.

Стоилов добави, че за него е значимо да се усъвършенства обслужването на жителите, в това число и в електронна среда. " Ще пожелаваме от чиновниците цялостно подпомагане и равномерност по осъществяване на процедурите за издаване на разнообразни актове. Ще демонстрираме непоносимост към неприятните практики. От години най-проблемните области са с даването на поданство, с местата за осъществяване на наказванията, с вписванията ", означи служебният министър.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР