Служебният министър на иновациите и растежа , с част от

...
Служебният министър на иновациите и растежа , с част от
Коментари Харесай

Министър Пулев представи възможностите за кандидатстване по ПВУ и структурните фондове на ЕС в Шумен


Служебният министър на нововъведенията и растежа, с част от екипа си, показа опциите за кандидатстване по Плана за възобновяване и резистентност (ПВУ) и структурните фондове на Европейския съюз по време на мобилна приемна на министерството в постройката на регионалната администрация в Шумен, в наличието на регионалния шеф проф. Христо Христов, представители на локалния бизнес, на общинските администрации в района и публицисти. 

„ Когато влязохме в служебния кабинет, имахме нула утвърдени стратегии по структурните фондове за нула лв. запас. Към момента имаме девет утвърдени стратегии на обща стойност 16 милиарда лв.. Около 30 % от утвърждения запас - две стратегии за близо 5 милиарда лв., ще се ръководят по линия на Министерството на нововъведенията и растежа ", сподели при започване на срещата министър Пулев, представен от ведомството. 

„ Планът за възобновяване и резистентност изрично би трябвало да кажем, че е отворен и работи. Имаме две процедури по които към този момент се обработват кандидатурите, имаме още две по линия на Министерството на нововъведенията и растежа, които следва да бъдат отворени всеки миг “, означи Пулев.  

 

Той показа отворените от министерството две процедури по ПВУ. Първата е „ Технологична рационализация “, завършила с над 2 500 подадени планови оферти за над 1 милиарда лева По втората - „ ИКТ решения и киберсигурност “, с бюджет 30,6 млн. лв., се кандидатства сега, като подадените до момента планови оферти са към 5 000. До края на годината, по линия на министерството, по ПВУ ще се отворят още две процедури –  „ ВЕИ и акумулатори за локално предпазване на сила “ на стойност 200 млн. лв., както и за развойни действия и интелектуална благосъстоятелност за близо 120 млн. лева. 

За рекордно къс период са утвърдени неотдавна и двете нови европрограми по линия на министерството, на обща стойност над 5 милиарда лева Това са новата Програма „ Конкурентоспособност и нововъведения в предприятията “ с бюджет над 3 милиарда лв. и напълно новата за България Програма „ Научни проучвания, нововъведения и цифровизация за умна промяна “ с бюджет от 2,14 милиарда лв., напомни на брифинга министър Пулев.  

Срещата в Шумен бе част от следващата мобилни приемна на Министерството на нововъведенията и растежа в страната за разпространение на опциите за кандидатстване по ПВУ и структурните фондове на Европейския съюз. Министър Пулев посети и Индустриалния парк край града, където бе разисквано бъдещото му развиване. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР