Служебният министър на икономиката се опитва да заобиколи закона чрез

...
Служебният министър на икономиката се опитва да заобиколи закона чрез
Коментари Харесай

Стоян Мирчев от БСП: Министърът на икономиката заобикаля закона с инвестицията в яз. „Огоста“


„ Служебният министър на стопанската система се пробва да заобиколи закона посредством ремонта на стената на язовир „ Огоста “ с инвестиция от германия. Това разгласи в изявление за предаването „ Тази събота “ Стоян Мирчев, , лидер на листата в Монтана.

Именно поради обстоятелството, че най-вероятно ще бъде определен за депутат от Монтана той се е фокусирал върху проблемите в района.

Неговият от 1 милиарда лева във фотоволтаична система край язовир „ Огоста “.

„ Тази така наречен инвестиция ще бъде осъществена под претекста, че сякаш ще се дават пари за ремонт на язовирната стена. Първо не е ясно по какъв начин околната среда ще пострада от тази фотоволтаична система. Вторият проблем е, че не можем да даваме язовир, който е част от сериозната инфраструктура на страната, на частни вложители. И да не забравяме, че евтината ел. сила отпътува непосредствено за Германия “, изясни социалистът.

Той е сезирал още през октомври прокуратурата за проблема.

Ако стане народен представител, Мирчев ще упорства в държавния бюджет да бъдат планувани средства за ремонт на язовирната стена на „ Огоста “.

Стоян Мирчев е трето потомство социалист. Неговият дядо е секретарят на Българска комунистическа партия Стоян Михайлов, а татко му – социологът Михаил Мирчев. Самият той е на политическата сцена от 2013 година Депутат е в четири Народното събрание, а последно е шеф на кабинета на някогашния обществен министър.

Гледайте целия диалог във видеото!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР