Служебният министър на икономиката Никола Стоянов обяви в студиото на

...
Служебният министър на икономиката Никола Стоянов обяви в студиото на
Коментари Харесай

Сигналът за „Кинтекс“ не е от мен: Министър Стоянов

Служебният министър на стопанската система Никола Стоянов разгласи в студиото на " Здравей, България ” , че не е знаел, че ДАНС са в оръжейното сдружение " Кинтекс ” . За това той схванал от шефа на ДКК в четвъртък. 

" Сигналът не е от мен и постоянно, когато службите влизат в дружество, е притеснително ”, сподели Стоянов. 

По думите му към този миг е блокиран целият военно-промишлен бранш . " Нямам пояснение за какво това се случва, просто не е изпълнен законът ”, съобщи той.

Стоянов отхвърли да е упреквал Корнелия Нинова в експорт на оръжия за Украйна . " Аз съм подложен в обстановка да подпиша тези преписки. Редовното държавно управление е можело да реши да ограничи износа за някои страни. Аз нямам тази опция ”, сподели служебният министър. Той изясни, че има избор или да съблюдава закона и да подпише преписките, или да направи " административен произвол ” и да забави активността на сдружението.

" Единственото, което мога аз да на направя, е да съблюдавам закона . Сделките са признати, те са такива-каквито са, аз ще спазя закона и ще ги разпиша ”, безапелационен бе той. Стоянов изясни, че се изнасят оръжия освен за Полша, а и за доста други страни, като измежду най-търсените са муниции.

Той разяснява и газовата рецесия у нас . По думите му има доста предприятия, които са подвластни от газ. Предстои да се изготви информация, която ще пожае какъв брой компании у  нас имат потребност от наложително доставяне. " Военно-промишленият комплекс няма да е измежду тези, които непременно ще получат газ ”, добави Никола Стоянов. 

Относно отстъпката от 25 ст. за литър гориво , служебният министър разяснява, че ще бъде формирана работна група, която да създаде формула за справяне с потребностите на бизнеса. " Имам сигнали, че има компании, които имат рекордни доходи, а също получават помощи. Целта е да се помогне на този, който има потребност, а не просто на всички еднообразно ”, разясни Стоянов.

На въпрос направила ли е Корнелия Нинова " чистка ” в администрацията на Министерство на стопанската система, като е уволнила 72-ма души, Стоянов изясни, че те са освободени, а не уволнени, по ред аргументи, само че няма да бъдат върнати на позициите си по време на неговото управление. 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР