Служебният министър на икономиката Никола Стоянов обясни, че със сигурност

...
Служебният министър на икономиката Никола Стоянов обясни, че със сигурност
Коментари Харесай

Мистерия: Икономическият министър заяви, че със сигурност има преговори с Газпром, но не знае кой ги води

Служебният министър на стопанската система Никола Стоянов изясни, че сигурно се водят договаряния с „ Газпром “ пред. Той добави, че не знае кой ги води. " Мога да кажа, че се договаря с „ Газпром “, както и с всички останали варианти за газ ", изясни икономическият министър. Той разясни, че не е специалист в тази област. Стоянов разясни, че се топли на газ, само че би посъветвал хората да минават на ток към този миг, защото към този миг цените са контролирани. 

Стоянов съобщи, че не е разумно да е отхвърляме, в случай че имаме 4 варианти за доставка на газ, от едната. „ Аз съм безспорен 100% последовател на диверсификацията. Трябва да получаваме по колкото се може повече канали газ. Газ ще има и след октомври, ние се борим на каква цена ще бъде той “, разяснява служебният министър на стопанската система.
Той изясни, че главната му задача е в случай че може, да е гласът на бизнеса в държавното управление. " Аз бих държал всички опции отворени и не знам дали „ Газпром “ са спрели с нас. Аз, доколкото знам, ние прекратихме по този начин да плащаме, с цел да не ни доставят. Дали „ Газпром “ е благонадежден снабдител - това ще преценяват експертите. Въпрос на контракти е, че съгласно мен е рационално да се договаря с всеки. Ако има 3-4 благоприятни условия - да се докара газ в България, да си затваряш една съгласно мен е безпредметно ", сподели Стоянов.

Помощта за бизнеса

Икономическият министър съобщи, че ще се предложи формула за подкрепяне на бизнеса, само че тя би трябвало да е утвърдена от Народното събрание. " По-скоро работим върху формула, която да отрази съответните потребности. Тоест и на мен персонално това не ми харесва, че еднообразно някаква цена е закована за безусловно всички, защото от бизнес до бизнес има огромни разлики. Някои артикули се радват на доста висок интерес и на доста високи цени. Те могат да компенсират сами. Нямат потребност от помощ и в подобен размер, защото имайте поради, че тези обезщетения някой отнякъде ги заплаща. Те се заплащат от бюджета ", изясни Стоянов. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР