Служебният министър на икономиката Кирил Петков обяви, че специална комисия

...
Служебният министър на икономиката Кирил Петков обяви, че специална комисия
Коментари Харесай

Кирил Петков пред bTV: Ще се провери защо ББР е подпомагала 8 души, от които 4 може би са свързани

Служебният министър на стопанската система Кирил Петков разгласи, че специфична комисия ще влезе в Българската банка за развиване, с цел да види за какво е подпомагала 8 души, от които 4-ма може би са свързани.

Това сподели самият той в извънредно изявление за „ 120 минути “.

„ Назначавам комисия за обществен надзор на средствата и за бистрота дружно с Агенцията за финансов надзор, дружно с одитния отдел на Министерството на стопанската система и ще влезем в ББР, с цел да забележим по какъв начин са изразходвани тези средства и за какво по правилник и по закон тази банка би трябвало да оказва помощ на дребния бизнес, а се дава респект 1 милиард на 8 индивида, от които 4 са може би свързани “, разяснява Петков.

Според него и другите „ не са инцидентни “.

„ За мен беше забавно да видя първия отчет на Сметната палата за ББР или банката, финансирана с държавни пари – нейната съществена задача е да финансира дребни и междинни предприятия, да оказва помощ на дребния бизнес, който не съумява да се финансира от част от търговски банки. Първите 8 заема към 8-те огромни клиента са за 946 милиона, над 118 милиона е получил всеки от тях, големи държавни средства са дадени единствено на 8 компании. С тези пари може да се финансират 946 компании. 4 от тези 8 – има и журналистически следствия за тях, които демонстрира, че евентуално има недиректна връзка с Пеевски. Над 500 милиона са дадени на тези компании “, сподели още служебният министър на стопанската система.

Очаквайте детайлности.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР