Служебният министър на икономиката дава на прокуратурата държавна сделка за

...
Служебният министър на икономиката дава на прокуратурата държавна сделка за
Коментари Харесай

Кирил Петков дава на прокурор държавна сделка за небостъргач за 190 млн. лв.

Служебният министър на стопанската система дава на прокуратурата държавна договорка за 190 милиона лв., дадени без конкурс, посредством инхаус процедура, за строителството на държавен небостъргач в " София Тех парк ". Това стана ясно от отговора на Кирил Петков на въпрос в интернет формата на държавното управление - " Властта приказва! Открито ".

90 000 квадратни метра е плануваната повърхност на бъдещата постройка за потребностите на държавната администрация, за която са отпусанти пари от кабинета Борисов 3.

„ Моята обичана компания ДКК е дала 100% задатък на „ Монтажи “, а „ Монтажи “ – 50% задатък на трета компания “, изясни министърът, като означи, че също така в сумата влизат планиране, строителство и надзор, осъществявани от едно и също лице.

Решението за небостъргача е взето на заседние на Министерски съвет от кабинета Борисов 3.

" Колегите евентуално са имали задоволително причини, с цел да внесат това предложение и са били задоволително безапелационни ", разяснява през вчерашния ден Деница Сачева.

От " София Тех парк " обявиха, че нямат нищо общо с процедурата въпреки постройката да е планувана да се издигне на техен терен.

За постройката на държавния небостъргач към момента няма план, макар че парите за нея към този момент са отпуснати.

Служебният министър съобщи още, че страната би трябвало да опита да си върне максимала част от парите за небостъргача, които към този момент са платени на частна компания.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР