Служебният министър Иван Шишков е назначил нов председател на управителния

...
Служебният министър Иван Шишков е назначил нов председател на управителния
Коментари Харесай

Смениха шефа на АПИ

Служебният министър Иван Шишков е назначил нов ръководител на управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура " - Иво Иванов, оповестиха от районното министерство. От поста му е отхвърлен назначеният от Гроздан Караджов Тодор Василев. Министърът е подменил изцяло управителния съвет, защото другите двама членове също са заменени - на местата са назначени Теодора Василева и Николина Чапанова. Иво Иванов по време на предходния длъжностен кабинет беше началник на Националното толуправление.
Смяната става единствено ден откакто АПИ разгласи социална поръчка за нови 3-годишни контракти за настоящ ремонт и поддържане на пътищата за 2,4 милиарда лева Това са същите поръчки, които Комисия за защита на конкуренцията отхвърли преди месец след обжалване от страна на пътноподдържащите компании, защото съгласно тях условията са несъразмерни. В новите условия противоречивите условия са изменени. В същото време Шишков изиска от управлението на пътната организация да разгласи незабавно търгове единствено за зимното почистване на снега.
Смяната става и ден откакто министър Шишков сподели по Нова телевизия, че обмисля промяна на управлението на АПИ.
Плащания за стотици милиони левове, които следва да бъдат направени от служебния министър на районното развиване арх. Иван Шишков, ще стават без позволение от служебния министър председател. Това излиза наяве от определение на Върховния административен съд (ВАС) във връзка жалбата на някогашния вицепремиер и министър на районното развиване Гроздан Караджов против заповедта на Кирил Петков, който забрани на Караджов пътната организация и ВиК Холдинга да правят заплащания над 900 000 лева Официални причини за налагането на възбраната в заповедите на Кирил Петков нямаше, само че неведнъж той разгласи, че задачата е да бъдат прекъснати порочни практики в пътното строителство. Караджов разгласи, че ще се съобрази със заповедите на Петков, само че в това време ги апелира пред Върховен административен съд.
В началото на август Върховен административен съд излиза с определение, в което показва на Агенция " Пътна инфраструктура ", че жалбата за прекъсване на действието на заповедта на премиера е спряла да работи сега на обжалването й при започване на юли. Това на процедура отваря необятно вратите на управлението на пътната организация да се разплаща с компаниите за осъществената работа.

Последвайте или харесайте вестник " ДУМА " във ФЕЙСБУК --> <--

Споделяйте нашите изявления.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР