Служебният кабинет вече е факт, а с него и големите

...
Служебният кабинет вече е факт, а с него и големите
Коментари Харесай

Нов кабинет, нови очаквания. Започна ли „изчегъртването“?

Служебният кабинет към този момент е реалност, а с него и огромните упованията към активността му. Правителството ще е на власт тъкмо 2 месеца – до 11 юли, когато ще се проведат идващите предварителни парламентарни избори. Пътят дотук не бе лек – откакто трите партии с най-вече гласове върнаха своите мандати, президентът Румен Радев образува своето второ служебно държавно управление.

Държавният глава акцентира, че  служебният кабинет отпред с ген. Стефан Янев ще потвърди, че е допустимо демократи от разнообразни цветове да работят дружно в името на обща концепция – ползата на България. След назначението и клетвата, министрите от служебния кабинет отидоха в Министерския съвет за процедурата по предаване на властта. Коментира я карикатуристът Христо Комарницки :

„ Борисов е патология. Тежка социопатия “, написа той във фейсбук профила си.

„ Нормално е властта да се предава безболезнено и цивилизовано. Никой не се ражда министър, всички обитават краткотрайно там. Идват и си отиват.

Не и мутрата Бойко. За него животът отвън хранителната среда на властта е изтезание, еднакво на смъртна присъда. Няма по какъв начин да стане елементарен жител.

Изчегъртване, изчегъртване, изчегъртване! “

Темата за изчегъртването бе въведена от Слави Трифонов, водач на втората политическа мощ от последните избори – „ ИТН “. В изявление пред Петър Волгин в ефира на Българска национална телевизия той съобщи, че целта на партията остава " заличаване и изчегъртване на това, което направи ГЕРБ, с всевъзможни законови средства ".  

„ Бойко Борисов към този момент не е министър председател. Бях не запомнил какво е това чувство... “, написа музикантът и политик Венци Мицов

„ Сега знам, че ще избухне наслада. Да предупредя - в кабинета на Радев има както светли, по този начин и извънредно тъмни фигури. Който помни повече от това какво е ял през вчерашния ден, ще ме разбере. Не бързайте да се радвате. Въпросът е освен да се “изчегърта ” ГЕРБ, а да се “изчегърта ” моделът на ченгеджийско ръководство у нас. А това не става, в случай че няма воля да стане “, добави Мицов. Той напомня и че този кабинет има къс живот и не разполага с пълномощията, с които разполага един “нормален ” подобен.

„ Не разбирам избухналата всеобща наслада, тъй като скоро ще би трябвало отново да избираме на политическата сергия и опцията отново нищо да не изберем е доста, но доста сериозна. И тогава отново няма да “изчегъртаме ” нищо. “

Далеч по-развълнувана бе реакцията на артистът и фотограф Иван Матев . „ Слушах встъпителната тирада на служебния министър председател и осъзнах, че от доста време насам не съм чувал министър-председател да приказва верен български. В последните 10-15 години уличният диалект бледнее пред политическия речник, само че въпреки това е много по-богат, като брой думи. Писна ми да чувам " бехме, ходИхме, правИхме и училищАта “.

Продължава на идната страница... 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР