Служебният кабинет се събра на първо заседание. След края му

...
Служебният кабинет се събра на първо заседание. След края му
Коментари Харесай

Служебният кабинет освободи всички областни управители

Служебният кабинет се събра на първо съвещание. След края му Крум Зарков заяви пред публицистите, че са

освободени всички досегашни регионални шефове ,

а вицепремиерът и вътрешен министър Иван Демерджиев ще дава отговор за предварителните избори на 2 октомври, съобщи.

По-рано през днешния ден,

преди началото на първото постоянно държавно съвещание на новия длъжностен кабинет, министър-председател Гълъб Донев заяви, че идната седмица Министерството на енергетиката ще разгласи търг за краткосрочни доставки на полутечен газ, тъй че да бъде обезпечено потреблението ни до края на отоплителния сезон, съобщи Българска телеграфна агенция.

Донев изясни, че още на следващия ден Министерството на енергетиката, взаимно с Министерството на финансите ,

ще изготви проект за финансовото стабилизиране на "Булгаргаз ", с цел да бъде сдружението в положение да обезпечи финансово газовите доставки. Казано другояче - да е в положение да заплаща за действително контрактуваните количества природен газ, изясни министър председателят.

От спешния щаб, основан през вчерашния ден, министър председателят сподели, че чака действителни дейности с съответни резултати, а не думи за планове .

Няма да влизам в задочни политически полемики, отговорността ми като министър-председател е да диря разновидности за справяне с проблемите и да не сътворявам илюзии, уточни Донев. Той бе безапелационен, че държавното управление знае какво прави и няма потребност от външни консултантски услуги.

Това са резултатите, които постигнахме след снощната работа на спешния щаб.

Работата ще продължи и в почивните дни, тъй че да бъдем оптимално транспарантни и почтени пред българските жители, общество и бизнес, сподели още служебният министър председател.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР