Служебният кабинет прие на заседанието си днес постановление за създаване

...
Служебният кабинет прие на заседанието си днес постановление за създаване
Коментари Харесай

Обновен Съвет за развитие към МС подхваща националната стратегическа рамка

Служебният кабинет одобри на съвещанието си през днешния ден разпореждане за основаване на нов Съвет за развиване при Министерския съвет.

Съветът за развиване ще извършва функционалностите на съвещателен орган за съгласуваност на: създаването, осъществяването, отчитането и оценката на документи от националната стратегическа рамка; създаването, осъществяването и отчитането на програмата за ръководство на страната, както и на провеждането на политики за развиване или на значими въпроси от социална значителност.

В сходство със Закона за администрацията с постановлението се дефинират дилемите и състава на съвета, както и администрацията, осигуряваща експертното и техническото му подкрепяне, оповестиха от пресцентъра на Министерски съвет.
 Служебен кабинет не може да натрапва тактики, подразниха се Зелените от Демократична България
Служебен кабинет не може да натрапва тактики, подразниха се Зелените от Демократична България

От партията упорстват за екологична оценка на документа

В плана на разпореждане е очакван ред за одобрение от страна на съвета на предложенията за създаване на нови документи от националната стратегическа рамка, както и за координиране на създадените планове на документи. Дефинирано е и понятието " национална стратегическа рамка ", като са изброени и типовете документи, които тя включва.

Работата на Съвета за развиване ще бъде подпомагана от Координационен комитет за ръководство, наблюдаване, надзор и отчитане на осъществяването на Националната стратегия за развиване България 2030 и от Комитет за съгласуваност, мониторинг и надзор на създаването, осъществяването и отчитането на програмата за ръководство на страната.

Съветът ще бъде управителен от министър-председателя, а негови членове са вицепремиерите и всички министри. Като наблюдаващ с право на консултативен глас в състава е включен ръководителят на Националния статистически институт.
 105 от 902 ограничения изпълнени, регистрира Съветът за развиване към Министерски съвет
105 от 902 ограничения изпълнени, регистрира Съветът за развиване към Министерски съвет

На съвещанието бе поканен и Волен Сидеров

От държавната осведомителна работа извеждат съответните изгоди, които се чакат със сформирането на консултативния орган:
въвеждане на ясни правила и процедури за авансово одобрение на създаването на нови стратегически документи; избягване на спомагателното накъсване на стратегическата рамка и възстановяване на съгласуваността сред стратегическите документи; изпълнение на ограниченията, планувани в Националната стратегия за развиване България 2030, в региона на устойчивите и съгласувани политики; изпълнение на уговорките по Националния проект за възобновяване и резистентност за понижаване на броя на стратегическите документи, посредством консолидиране на стратегическата рамка; създаване на механизъм за съгласуваност на създаването, мониторинга и отчитането на програмата за ръководство на страната.
Отменя се до момента настоящото разпореждане за основаване на Съвет за развиване от 2010 година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР