Служебният кабинет на Радев провежда наказателна акция срещу БСПИмаше нещо

...
Служебният кабинет на Радев провежда наказателна акция срещу БСПИмаше нещо
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов: БСП извади държавата от конституционна криза

Служебният кабинет на Радев организира наказателна акция против Българска социалистическа партия
„ Имаше нещо доста изненадващо през днешния ден, защото през последните няколко седмици служебния кабинет разясняваше, че ще внесе в Народното събрание за разглеждане Бюджет 2023. Днес с изненада разбрахме от министъра на финансите госпожа Велкова, че няма да има внасяне на подобен. Това много ни учуди. По закон е пределно ясно, че нов бюджет се внася единствено от кабинет. “ Това съобщи членът на ИБ на Българска социалистическа партия и депутат Борислав Гуцанов в ефира на Българска национална телевизия.

„ Видя се, че имаме много разминавания тъкмо защо и по какъв начин ще бъде поеман този дълг. Неща, които се обясниха в залата, само че не стана ясно дали това са разноски за новите самолети. Тъй като има 2 оферти импортирани от служебния кабинет, които са свързани с въоръжение – за покупка на нови 8 самолета F-16 Block 70 и второто е за 10 „ Грипена “. Дали тези самолети подвигат средствата в бюджета и е належащо да се тегли нов дълг или има нещо друго? Ние сме изрично срещу. Имаме мнение още за първите 8 самолета F-16, които към момента не са пристигнали в България, а бяха платени на една прекомерно висока цена от 2.2 милиарда лв.. В тази обстановка е доста по-важно да бъдат обезпечени обществените минимуми на всяко едно българско семейство, както и поддръжка за продължение развиването на стопанската система “, изясни Гуцанов за разминаването в позициите сред служебното държавно управление и Българска социалистическа партия във връзка с бюджета и закупуването на нови самолети.

По думите му сега най-важно е да има постоянен кабинет и той бе безапелационен, че Българска социалистическа партия ще продължава да се държи умно и държавнически, с цел да може да се образува ръководство. „ Участвахме в избора на ръководител на Народното събрание, тъй като видяхте, че бяхме на крачка от конституционна рецесия. Българска социалистическа партия съумя да извади Народното събрание от неуместна обстановка. Това, че сме подкрепили предлагането най-възрастният депутат да стане ръководител на Народното събрание обаче не значи, че ще подкрепим кабинет на ГЕРБ. След 7-8 годишна борба по въпроси, по които имаме кардинални разминавания, това няма по какъв начин да стане. Ако третият мандат е във „ Възраждане “ или Движение за права и свободи също не можем да дадем поддръжка “, добави той за основната роля на социалистите при изваждането на България от конституционната рецесия и безапелационната позиция на партията срещу ръководство с ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане “.

„ При втори мандат в ръцете на „ Продължаваме промяната “ бихме водили диалози с тях, в случай че бъдем поканени. Със сигурност Българска социалистическа партия ще прояви мъдрост и цялата си дипломатичност, с цел да излезе страната почтено от тази обстановка, да са спокойни българските фамилии през зимата, а стопанската система да се поддържа в естествени параметри, доколкото това е допустимо на фона на това, което става в света и в Европа. Когато ние сме предложили обществени придобивки в Народното събрание – тогава още нямаше такава политическа партия „ Продължаваме промяната “. Достатъчно дълга е паметта на хората и дано не ги подценяват. Наши са и предложенията и законопроектите, които вкарахме още в първия работен ден на новия парламент. Това са предложенията за безплатните учебници до 12 клас, както и безплатните медикаменти за деца до 14-годишна възраст “, съобщи Гуцанов във връзка с възможни договаряния с Политическа партия и по отношение на целите на Българска социалистическа партия в едно бъдеще държавно управление.

Народният представител от левицата разяснява, че служебното държавно управление е провело наказателна акция против хора от Българска социалистическа партия, които са били назначени по време на постоянния кабинет. „ В същото време се възвръщат фрагменти на ГЕРБ и Движение за права и свободи. Освен това имаме съществени разминавания и за оръжията “, уточни социалистът.

„ Българска социалистическа партия ще вземе присъединяване в диалозите с основния прокурор за правосъдната промяна. Това е тематика, която от дълго време се слага от левицата и по която имаме допирни точки с „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “. Българска социалистическа партия обаче има и съществени искания към основния прокурор, в това число и за намесата на прокуратурата във вътрешно-партийните ни каузи, което е казус в 33-годишната демократична история на България “, сподели в умозаключение Борислав Гуцанов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР