Служебният екип на Министерството на здравеопазването застава твърдо зад строителство

...
Служебният екип на Министерството на здравеопазването застава твърдо зад строителство
Коментари Харесай

Министерството на здравеопазването стои твърдо зад строителството на Държавна многопрофилна болница за активно лечение на деца

Служебният екип на Министерството на здравеопазването застава твърдо зад строителство на сграден фонд и съвременна инфраструктура за активността на Държавна многопрофилна болница за интензивно лекуване на деца.

За на следващия ден, 19.10.2022 година, е планувана и среща сред министрите на опазването на здравето и на районното развиване и благоустройството, за ускорение на процеса по утвърждението на подобаващия терен. В началото на идната седмица в Министерството на здравеопазването ще се събере и екип, в който с изключение на министърът на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев и отрасловите заместник-министри, ще бъдат поканени да се включат и шефът на СБАЛДБ „ Проф. доктор Иван Митев ” доктор Благомир Здравков, проф. Иван Литвиненко, както и представители на неправителствени организации. Целта на стартирането на тези диалози е да се обсъдят стъпките, които би трябвало да бъдат подхванати, с цел да може планът да бъде осъществен действително, след дългите години на отсрочване, и то в оптимално къс период.

Междувременно от страна на Министерството на здравеопазването са дадени ясни инструкции към управлението на „ Здравна капиталова компания за детска болница “ ЕАД по какъв начин да се работи, с цел да бъдат ускорени работата и процесите по одобряването на терен и техническо задание за планиране и строителство на новата държавна МБАЛ за деца. Вече е събрана информация и са прегледани всички препоръчани досега разновидности за парцели, подобаващи за строителство с посочената цел. Съветът на шефовете на държавното сдружение е претрупан с подготовката на план на нужната конструкция на бъдещата държавна детска болница, въз основа на която надлежно ще бъде направено заданието за планиране и строителство и ще бъде определен теренът с най-подходящо местонахождение и инфраструктурни характерности.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР