Служебните министри на Радев пренебрегват Народното събрание и не идват

...
Служебните министри на Радев пренебрегват Народното събрание и не идват
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Министърът на икономиката Стоянов се превръща в заплаха за националната сигурност на България

Служебните министри на Радев подценяват Народното събрание и не идват на парламентарен надзор
Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в изявление от парламентарната естрада

Министърът на стопанската система и промишлеността два месеца не идва на парламентарен надзор. Намира се всевъзможен метод да не се явява. Задали сме десетки въпроси, само че като че ли за служебните министри в кабинета на президента Радев им стана табиет да подценяват Народното събрание и да не идват на парламентарен надзор. Многократно сме подлагали на критика това държание.

Но ми се коства, че за съответния мотив, за който ще ви приказвам, към този момент става въпрос за заплаха. Затова желая да сигнализирам, да предупредя и да се знае. Министърът на стопанската система и промишлеността Стоянов неведнъж декларира в обществени изявленията, че е задвижил развой за голяма немска инвестиция от 1 милиарда за фотоволтаичен парк при язовир „ Огоста “. Не веднъж го декларира обществено. Всяка задгранична инвестиция е добре пристигнала, стига да се съблюдават законите на България и да не се заплашва националната сигурност.

Искам да предупредя следното:  язовир „ Огоста “ попада в този документ, за който министъра евентуално и не е чувал – Постановление 181, което дефинира стратегически обекти и действия, които са от голяма важност за националната сигурност. Язовир „ Огоста “ на 6-то място в този лист съставлява обект, значим за националната сигурност. На всички към този момент е ясно, че язовир „ Огоста “ е от тези рискови обекти, които се нуждаят от ремонт, с цел да се избегнат вероятно бъдещи проблеми. Той е един от първите, за които би трябвало да се вземат ограничения. Собственик на язовир „ Огоста “ е Министерство на земеделието. Имам десетки причини да прикани този човек да бъде спрян и го споделям в точния момент.

Първо, притежателят дал ли му е позволение? Второ, какво споделят службите по този въпрос, тъй като по това разпореждане тези обекти се следят от службите? Трето, какво споделя Държавната организация по метрология и механически контрол? Четвърто, дало ли е Министерство на екологията Оценка на въздействието върху околната среда? Мога да продължа с още десетки въпроси.

Самият министър Стоянов към този момент става опасност за националната сигурност, в случай че не го спрем в точния момент и не желаяме тук в Народното събрание да изясни какво прави, с чие позволение го прави, има ли всички нужни документи и процедури, съставлява ли това, което прави опасност за националната сигурност и района.

Изключително значими въпроси, предизвестила съм. Чакам го към този момент втори месец, да пристигна тук преди да стане в действителност рисков за България.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР