Слуховете за състава на служебното правителство завъртяха две имена, свързани

...
Слуховете за състава на служебното правителство завъртяха две имена, свързани
Коментари Харесай

Депутатът от Русе Крум Зарков заема пост на служебен министър?

Слуховете за състава на служебното държавно управление завъртяха две имена, свързани с Русе, като бъдещи служебни министри

Единият от тях е депутатът от „ Българска социалистическа партия за България “ от 19-ти МИР-Русе Крум Зарков, а другата е някогашният длъжностен министър на стопанската система Даниела Везиева, разкрива

Засега формален коментар няма и от двамата.

Смята се, че юристът Крум Зарков ще бъде длъжностен министър на правораздаването. За това загатна и водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която през вчерашния ден съобщи, че чака зад тила на партията Румен Радев да издигне служебни министри от редиците на Българска социалистическа партия. Както е известно, Зарков е измежду социалистите, които опонират на Корнелия Нинова, а майка му – журналистът Анна Заркова, бе съпредседател на Инициативния комитет за издигането на кандидатурите на Румен Радев и Илияна Йотова на втория им мандат в президентството.

И в случай че това е предстоящ ход от страна на президента, доста по-изненадващо е евентуалното наново предопределение на Даниела Везиева за длъжностен министър на стопанската система. Тя бе на този пост във втория длъжностен кабинет, откакто пое министерството от Кирил Петков – длъжностен министър в първия кабинет на Радев. Междувременно бе назначена и скоро по-късно освободена от началник на борда на шефовете на БДЖ от различен русенец – транспортния министър Николай Събев, а просветителното министерство разгласи, че Комисията по академична нравственос е открила плагиатство от страна на Везиева в докторската ѝ дисертация. Четирима арбитри излязоха със мнения за доста по размер плагиатство – към 90% прекопирване от истинските източници.

Докато беше длъжностен министър на стопанската система, Даниела Везиева разгласи дълго чакана вест за русенци, която все още обаче си остава единствено в областта на положителните пожелания. По думите ѝ в края на 2021 или при започване на 2022 година трябваше да тръгнат полетите Русе-София-Русе. По-късно министърът на превоза Николай Събев също даде поръчка за обновяване на активността на летище Русе за такива цивилен полети, само че след това различия с общината по какъв начин да се работи съгласно опциите на настоящото законодателство стопираха този развой.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР