Случвало ли ви се е да се чувствате като жонгльор?

...
Случвало ли ви се е да се чувствате като жонгльор?
Коментари Харесай

Как да се справим с натоварения си график - 5 безценни съвета

Случвало ли ви се е да се чувствате като жонгльор? Сякаш си подхвърляте многочислени топки със задания, които би трябвало да уловите и разрешите на секундата.

Всяка дама в един или различен стадий от живота си е изпадала в сходна обстановка. Понякога напълно съществено имаме чувството, че всички задължения и задания са се стоварили вкупом. Като стартираме от напрегната седмица в работата и стигнем до проблеми в фамилията и различия с половинката.

Сякаш ориста си прави смешка с нас и всичко се случва едновременно, става извънредно мъчно да се оправим със обстановката и откровено се чудим към кой от тези проблеми първо да насочим вниманието си.

Затова тук взехме решение да ви предложим 5 съвета по какъв начин да се справите с натоварения си график в такива моменти. Ето ги и тях:

1. Не се опитвайте да свършите всичко

Изключително значимо е, когато сте претрупани да извършите прецизен и явен лист на предпочитаните неща за извършване. Така ще имате опция да отсеете същински належащите неща за приключване от тези, които търпят известно отсрочване.

Понякога просто не е по силите на човек да свърши всички планувани задания. Затова в такива моменти недейте да изпадате в суматоха или пък да се упреквате! Просто свършете дилемите, които в действителност са незабавни, а останалите ги отложете за малко по-късен стадий във времето.

Ако графикът ви е претрупан и се пробвате да свършите всичко  по едно и също време, ще се изтощите прекомерно доста. Така че, когато имате опция, не се тормозете да отлагате някои неща.

2. Не се опитвайте да свършите всичко незабавно

Това е една от главните неточности на всички дами. Ние си мислим, че сме длъжни да поемем всяка идваща задача и че би трябвало да я свършим на секундата. Това обаче не постоянно е допустимо.

Така че паралелно до листата с нещата, които би трябвало да свършите, направете си лист и с нещата, които може да свършите малко по-късно. Така ще сте доста по-организирани и съсредоточени върху работата си и ще си създадете по-стабилен график за денем.

Накрая, когато имате опция, може да свършите нещата, които авансово сте отсрочили и ви подсигуряваме, че в сходни случаи ще се справите доста по-добре, в сравнение с в случай че разкъсвате вниманието си на хиляда места.

3. Не отговаряйте на всички имейли и позвънявания

Мислите си, че би трябвало неотложно да отговоряте на всеки получен имейл или известия,  и  да си вдигате телефона още при първото позвъняване? Е, да, но не.

Истината е, че доста постоянно хората, с които си споделяте изобщо не са чак толкоз бързи и старателни като вас, тъй че от време на време не е нужно да си вдигате телефона още при първото позвъняване или да отговаряте на някое известие сега, в който го получите.

Вярно е, че от време на време има някои неща, които не търпят отсрочване. Но сигурно надали и половината от кореспонденцията ви е толкоз належаща, колкото вие самите си мислете.

Така че идващият път, когато телефонът ви звънне и прецените, че позвъняването не е незабавно, недейте незабавно да скачате и да вдигате. Опитвайте се да си давате къси минути на отдих в границите на деня.

И не забравяйте – в случай че вие самите не се погрижете за личния си комфорт, никой различен няма да го направи вместо вас.

4. Не се опитвайте да вършите всичко съвършено

Перфекционизмът е хубаво качество. Това е нещото, което ви кара да изпипвате детайлите и да извършите нещата по верния метод. Понякога обаче това може да се трансформира и в минус.

Ако смятате, че това е нещото, което ви кара да изоставате от график, следователно не е належащо да обръщате толкоз огромно внимание на детайлите. В последна сметка, идеални неща не съществуват, тъй че спрете да влагате цялата си сила, с цел да ги постигнете.

Понякога няма да ви навреди, в случай че просто се опитате да свършите листата си със задания без да изпипвате до съвършенство всеки подробност. В този случай най-малко ще сте си изпълнили графика.

5. Не се опитвайте да угодите на всички

Няма нищо по-изтощително от това да се пробвате да угодите на всички към вас. И защото в никакъв случай няма да съумеете да угодите на всички, угодете на себе си.

Няма по какъв начин да контролирате какво мислят близките за вас, тъй че не се хвърляйте в напразни старания, с цел да им докажете опциите си.

Опитайте се да насочите силата си към неща, които ви засягат директно – като вашите страсти и усеща, или пък вашите прекарвания и дейности. Фокусирайте се върху неща, които в действителност заслужават вашето внимание и обич.

Повярвайте ни, това ще се отрази добре освен върху душeвността ви, само че и върху отношението на близките към вас.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР