Случи се нещо безпрецедентно - така руският външен министър Сергей

...
Случи се нещо безпрецедентно - така руският външен министър Сергей
Коментари Харесай

Русия се възмути от спрения полет на Лавров и покани сръбския външен министър в Москва


" Случи се нещо невиждано " - по този начин съветският външен министър Сергей Лавров разяснява обстановката с анулирания държавен полет до Белград.

По-рано стана ясно, че България, Северна Македония и Черна гора са отказали да дават въздушен кулоар за самолета на съветския външен министър Сергей Лавров. Той трябваше да посети Сърбия, с цел да се срещне със сръбското държавно управление и да разиска снабдяването на страната с съветски енергийни източници. Визитата на Лавров обаче беше анулирана вследствие на неполученото позволение за прехвръкване.

Лавров дефинира хода на трите страни като " бецпрецедентен " и добави, че към момента не е получил пояснение за тяхното решение.

Външният министър сподели, че вместо това ще предложения сръбския си сътрудник да го посети в Москва, като добави: " Основното нещо е, че никой няма да може да унищожи нашите връзки със Сърбия ".

„ Ако визитата на съветския външен министър в Сърбия се преглежда на Запад като нещо, което се приближава до опасност в повсеместен мащаб, тогава нещата на Запад явно са много неприятни “, разяснява Лавров.

Москва дефинира затварянето на въздушното пространство на трите страни като “враждебен акт ”. Говорителят на Кремъл - Дмитрий Песко разяснява, че сходни дейности основават проблеми с създаването на график за дипломатически срещи на високо равнище.

Вътрешният министър на Сърбия Александър Вулин съобщи, че надълбоко съжалява за " възпрепятстването " на визитата на Лавров, който дефинира като " огромен и потвърден другар на Сърбия ".

" Свят, в който дипломатите не могат да търсят мир, е свят, в който няма мир. Тези, които попречиха на идването на Сергей Лавров, не желаят мир, те мечтаят да победят Русия ", сподели Вулин в изказване.

Сръбският министър добави, че се гордее, че страната му " не е част от антируската нервност, а страните, които са, ще имат време да се срамят ".

Отмяната на съветския държавен аероплан разгневи и шефът на " Роскомос ", който заплаши България и останалите страни с нуклеарна офанзива.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР