случайнияСлед като правосъдното министерство на два пъти още от август

...
случайнияСлед като правосъдното министерство на два пъти още от август
Коментари Харесай

Опитва ли прокуратурата да преметне правосъдния министър с правилата за случайно разпределение на делата?

случайния

След като правосъдното министерство на два пъти още от август т. година изиска разпоредбите от ведомството на Иван Гешев и не ги получи, през вчерашния ден, 9-ти декември, от там благоволиха да ги пратят. С екипа на Фрог нюз се свързаха настоящи магистрати, които споделиха притеснителни обстоятелства. Те обявиха, че са виждали въпросните правила, по които до този миг са се разпределяли делата, само че по думите им те се разграничават от спуснатите нови. Източниците ни са безапелационни, че в заповедта е посочено, че тя работи със задна дата.

Още един път припомниха, че прокурори признаха за това, че в обособените прокуратури са обособени звена, на които се дават “чувствителни” каузи, което е в цялостен прорез с правилото на случайност.

Според адвокати не е изключено след настойчивото искане за документите от страна на правосъдното министерство, управлението на държавното обвиняване да е направило нови правила, тъй че всичко да наподобява по разпоредбите. Като доказателство за съществуващите подозрения може да се одобри обстоятелството, че административните ръководители на обособените прокуратурата не са предали своите вътрешноведомствени актове, въз основата на които се обезпечава използването на асортимент.

Източниците ни считат, че правосъдният министър не би трябвало да се предоверява на изпратените от прокуратурата в четвъртък документи, а да извърши инспекция, с цел да стане ясно дали спуснатите правила са същите, прилагани до момента, или са съчинени нови, настоящи със остаряла дата.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР