Случаят се отнася до една от публикациите на Новая газета,

...
Случаят се отнася до една от публикациите на Новая газета,
Коментари Харесай

Задържаха главния редактор на Новая газета

Случаят се отнася до една от изявленията на " Новая газета ", се споделя в известието. Не се прецизира за каква тъкмо обява става въпрос.

 

Към материалите по административното дело е приложена инспекция, осъществена от радиочестотния център (точно название: QMS FSUE GRChTs). Протоколът е формиран в сходство с член 20.3.3, част 1.

 

Разглеждането на административното дело ще се организира в Перовския съд, часът на разглеждането към момента не е прочут.

 

Соколов размени нобеловия лауреат Дмитрий Муратов като основен редактор на " Новая газета " вследствие на последната ротация, каквито от дълго време се правят в редакцията. Муратов, който бе разгласен за задграничен сътрудник, остава във вестника. Соколов работи в " Новая газета " от 90-те години на предишния век и е един от създателите на изданието.

Максималната присъда за дискредитиране на съветската войска е 15 години затвор.

 

След експлоадирането на войната редакцията на " Новая газета " се раздели на две елементи: част от публицистите останаха в Русия, а други отпътуваха за чужбина и основаха " Новая газета Европа ", която съветските управляващи оповестиха за нежелана организация. Руската редакция е принудена да работи в изискванията на условията на военната цензура.

 

През септември 2022 година съдът лиши медийния лиценз на печатната версия на " Новая газета ", както и удостоверението за регистрация на " Новая рассказ-газета " - изданието, което публицистите пробваха да издават по-късно.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР