Случаите на коронавирус в Испания продължават да се увеличават -

...
Случаите на коронавирус в Испания продължават да се увеличават -
Коментари Харесай

В Каталуния наложиха карантина на близо 340 деца на втория ден от началото на учебната година

Случаите на ковид в Испания не престават да се усилват - броят на инфектираните е съвсем 594 000, а близо 30 000 са умрелите. Последният уикенд е с максимален брой смъртни случаи и инфекции от ковид от края на строгата карантина, която действаше в страната.

Статистиката демонстрира, че Испания е на девето място в света и по броя на инфектираните, и по броя на смъртните случаи. Само през последния уикенд в страната са регистрирани 27 404 нови случая на Covid-19 и 101 смъртни.

Мадрид е с най-вече инфектирани, следван от Каталуния, където за 24 часа са открити 1 328 новозаразени. От тях 45 са възпитаници, което докара до налагането на карантина на 338 деца на втория ден от началото на образователната година.

Това дава съображение на Министерството на здравеопазването да направи извода, че развиването на пандемията към момента не е достигнало тавана си в страната, където в другите области се следи неравномерно повишаване на заболеваемостта. Като причина се акцентира миграцията на сезонните служащи и туризма.

В рамките на седмица самостоятелните общности са направили над 630 000 PCR проби, от които 12,6% са дали позитивни резултати.

Това, както и обстоятелството, че към този момент има инфектирани съвсем 57 000 здравни служащи накара управляващите да потърсят помощта на известни в интернет персони, които да изясняват на младите изгодата от ограничението на обществените контакти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР