Случаите на домашно насилие зачестиха по време на пандемията, когато

...
Случаите на домашно насилие зачестиха по време на пандемията, когато
Коментари Харесай

Слави Ангелов: За всеки втори има домашно правосъдие, а не насилие

„ Случаите на домашно принуждение зачестиха по време на пандемията, когато фамилиите оставаха по-дълго у дома. Проблемите са ясни, само че никой не желае да ги реши. Единият проблем е обвързван с острата липса на отмъщение в България. Това генерира престъпност, тъй като в нашето общество няма почит към разпоредбите. За да го преведем на елементарен език – в случай че Калоян, който умъртви Кристина, беше получил „ пестник “ и предизвестие от страна за предходните закани, може би това ликвидиране нямаше да се случи “. Това съобщи в ефира на БТВ проверяващият публицист Слави Ангелов.

„ Първата условна присъда на мъжът, арестуван за убийството на жена в колата ѝ мога да я приема, тъй като е бил с чисто правосъдно минало. Втората му присъда също е условна, което за мен е необяснима “, добави той.

Ангелов изясни, че проучвания демонстрират, че половината от българите считат, че домашното принуждение би трябвало да остане в фамилията.

„ Това значи, че за всеки втори българин няма домашно принуждение – има домашно правораздаване, в което той е прокурор и арбитър “, акцентира журналистът.

„ Ние виждаме политици, които не желаят да решат този проблем, защото няколко пъти Закона за домашното принуждение не може да мине през пленарната зала “, сподели още Слави Ангелов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР