Случаите на Covid-19 в Африка вероятно са много повече от

...
Случаите на Covid-19 в Африка вероятно са много повече от
Коментари Харесай

Covid-19 може да се окаже опустошителен за Африка

Случаите на Covid-19 в Африка евентуално са доста повече от докладваните, предизвести шведският член на ЕНП Томас Тобе, ръководител на комисията по развиване в Европейския парламент.

В изявление, пуликувано на уеб страницата на Европейския парламент, той изясни, че коронавирусът в Африка може да се окаже унищожителен, заради което отговорът на Европа е от решаващо значение и би трябвало да се разгръща отвън границите на континента.

" Като имаме поради въздействието на епидемиите в здравните системи на разрастващи се страни, следствията от вируса могат да бъдат в действителност огромни за страните в Африка ", добави той.

Европейският съюз прави всичко допустимо, с цел да понижи икономическото влияние, само че в това време акцентира потребността от кооперация и взаимност сред страните, както и от укрепване на системите в Организация на обединените нации и Световната здравна организация.

В отговор на въпрос дали Европейският съюз оказва помощ задоволително на страни отвън Съюза, Тобе изясни, че страните към този момент са координирани 20 милиарда $ като поддръжка за такива страни, само че е належащо да се подсигури предприемането на дейности от страната на държавните управления там.

" Нуждаем се от нови и свежи пари ", сподели той.

И увери, че поддръжката на Европа към Африка няма да изчезне, макар актуалната обстановка, в която Стария континент е изправен пред съществени тествания. 

" Най-важното сега е да създадем всичко допустимо партньорството да се построи. Надявам се, че ще има среща на върха ЕС-Африка през октомври ", изясни Тобе.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР