Словенският колоездач Тадей Погачар се върна на велисопеда, след като

...
Словенският колоездач Тадей Погачар се върна на велисопеда, след като
Коментари Харесай

Тадей Погачар пропуска Обиколката на Словения, ще кара с шина в Тур дьо Франс

Словенският колоездач Тадей Погачар се върна на велисопеда, откакто счупи китката си в Лиеж-Бастон-Лиеж. Двукратният първенец в Тур дьо Франс възобнови тренировки на цялостни оборти след къса отмора. 

Все отново подготовката му за Тура пострада съществено, защото той изпусна към месец тренировки. Освен това Погачар няма да кара в домашното си съревнование - Обиколката на Словения, която завоюва предходните две години и караше като подготовка за Тур дьо Франс. Погачар се завърна на велисопеда преди седмица, когато се причисли към тима си в лагер на Сиера Невада. 

Словенецът ще има единствено два спортни дни преди да се опита да завоюва жълтата фланелка в Обиколката на Франция за трети път в кариерата си. Погачар ще вземе присъединяване в шампионата на Словения, като ще взе участие и в двете дисциплини - общия старт и бягането по часовник. Националният шампионат на Словения ще се организира на 10 и 11 юни, което е напълно скоро и формата на Погачар сигурно няма да е оптимална. 

Най-вероятно Тадей Погачар ще кара с шина на ръката си по време на Тур дьо Франс, което може в допълнение да усложни задачата му. Той самият признава, че е избързал с връщането си на колелото и не е послушал лекарските препоръки, само че пък е оптимистично надъхан, защото стартира все по-добре и леко да движи ръката си.

Турът тази година започва на 1-и юли и завършва на 23-и юли. Голяма част от съперниците на словенския колоездач ще вземат присъединяване в Критериум Дофине, като френската едноседмична обиколка стартира през днешния ден на 4-и юни. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР