Словения забрани масовите празненства на открито за Нова година, но

...
Словения забрани масовите празненства на открито за Нова година, но
Коментари Харесай

Словения забрани празненства на открито за Нова година

Словения забрани всеобщите празненства навън за Нова година, само че позволи на заведенията за хранене и питейните заведения да работят до сутринните часове на 1 януари. Клиентите ще би трябвало да разполагат обаче с КОВИД пропуск и негативен тест, съобщи организация Хина.

Словенското държавно управление утвърди рамката на противоепидемичните ограничения за коледните и новогодишните празници, като рестриктивните мерки са доста по-малко спрямо предходната година, отбелязва организацията.

Тази година в църквите ще има среднощна литургия, на която могат да участват единствено хора, които са имунизирани, преболедували или имат негативен тест

Днес и на следващия ден, както и на 31 декември и 1 януари, са позволени събиранията на едно място на не повече от три семейства, при изискване че лицата над 6-годишна възраст са се тествали преди този момент, уточни държавното управление.

Валидността на тестванията бе понижена - до 24 часа за бърз антигенен тест и до 48 часа за PCR тест.

През последните 24 часа Словения записва 1203 новозаразени и два смъртни случая, свързани с КОВИД-19.

Ситуацията се усъвършенства и броят на хоспитализациите понижава, само че всичко зависи от разпространяването на разновидността Омикрон на вируса, сподели шефът на Клиниката за инфекциозни заболявания Татяна Жупанц на конференция през днешния ден.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР