Словенецът, свързан с Хамас, който бе заловен в София, най-вероятно

...
Словенецът, свързан с Хамас, който бе заловен в София, най-вероятно
Коментари Харесай

Разследване на Lupa.bg: Заловеният словенец, свързан с Хамас, е трафикант на мигранти?

Словенецът, обвързван с Хамас, който бе хванат в София, най-вероятно се е занимавал с каналджийство. Именно поради трафика на хора той се е намирал в страната. „ Палестински бежанци минават през България от много време. Много евентуално е, тези които провеждат канала им, да са свързани с Хамас, изясни Тихомир Безлов, основен специалист по стратегия „ Сигурност ” в Център за проучване на демокрацията.

От предходната година се усилват хората от цяла Европа, които се занимават с каналджийство на територията на България. " Сред тях има жители на страни, които е учудващо, че се занимават с този жанр закононарушения на нашата територия. Това го отдаваме на ниските наказания, на събитията, че не всички действия са криминализирани, които реализират детайлите на тази активност “, разяснява преди време вътрешният министър Иван Демерджиев.

Днес словенец, обвързван с Хамас, бе задържан в София. Той е на 37 година Е.А. е арестуван на съображение Европейска заповед за арест (ЕЗА), издадена от прокуратурата в Австрия.

През октомври бе задържан у нас ливанецът Бахжат Махмуд Ал-Макуаси, пропагандирал джихад и всеобщи набези. Той е проповядвал за джихад посредством видеозаписи. В клипа е употребявал религиозни послания и е призовавал за възмездие за протичащото се в Газа. Казвал е също по този начин, че ще излезе по улиците на София и ще убие всеки евреин.

Служители на ДАНС са комуникирали с обвинения с мобилно приложение. Те са декларирали, че е употребявал религиозни послания и е призовавал всички мюсюлмани по света да отмъстят за протичащото се в Газа.

Ливанецът е имал връзки с " Народния фронт на избавление на Палестина " и то с високопоставени лица от въпросната организация. От жилището му са конфискувани знаме на " Ислямска страна ", хладно оръжие, 19 броя оптични носители и дискове както и телефон, с който е публикуван клипът.

Според неговия бранител - юрист Симеонов - държанието му се дължи на това, че са починали негови близки в Газа и той го е изживявал тежко. Той съобщи, че казусът има случаен темперамент и поради психологичното му положение той надали е осъзнавал какво прави. Освен това кракът му е опериран. Има и сърдечно заболяване.

Адвокатът сподели още, че не са налице главните признаци на това действие, по което той е притеглен към наказателна отговорност.

Четирима чужденци, взели участие в атентата предходната година на пешеходния бул. " Истиклял " в Истанбул, при който починаха шестима и над 80 души бяха ранени, са хванати у нас и съдени за каналджийство. Те са задържани по искане на Турция.

Министерство на вътрешните работи е изпълнило молбата на южната ни съседка с вярата да намалее трафикът на бежанци през българо-турската граница. В последно време полицията изпитва компликации по преодоляването на мигрантската вълна, по тази причина се надява Анкара да държи бегълците от войната на своя територия.

За сириеца Амран Абдулрами има информация, че е водил диалози с Билал Хасан, за който има издадена интернационална заповед за арест от турската прокуратура. 

По време на делото очевидец е декларирал, че Хасан е бил транспортиран с бус на 13-и ноември, само че е влезнал в спор с жена в тайника и е бил свален към Одрин и качен в лек автомобил от различен молдовски жител.

Другите арестувани са молдовците Петър Топал, Иван Калак и Леонид Аксакал, като Топал има и български паспорт. Те са взели участие в трафик на хора с бус с тайници от септември тази година.  

Иначе за атентата в Истанбул турската полиция е задържала над 50 индивида. Анадолската организация заяви, че полицията е арестувала двама братя, разпознати като Амар Й. и Ахмед Й. Агенцията уточни, че Амар имал за задача да помогне на сирийката, сложила бомбата, да избяга в прилежаща Гърция. Твърди се, че Ахмед е трябвало да закара другия обвинен, който към момента е на независимост, в Одрин покрай границата с България.

Турските управляващи упрекнаха за нападението неразрешената Кюрдска работническа партия (ПКК), както и групите на сирийските кюрди, които обаче отхвърлят да имат присъединяване в атентата. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР