Словашкият президент Андрей Киска призова за съществени промени в правителството

...
Словашкият президент Андрей Киска призова за съществени промени в правителството
Коментари Харесай

Словашкият президент поиска предсрочни избори или промени в правителството

Словашкият президент Андрей Киска прикани за основни промени в държавното управление или за предварителни избори след убийството на журналиста Ян Куциак, който разследваше корупция на най-високо ниво, обвързвана с италианската мафия, съобщи Франс прес.

" Сега виждам две решения: промени в дълбочина на държавното управление или предварителни избори ", сподели Киска в изказване по малкия екран за убийството, раздрусало Словакия.

Ройтерс цитира президента, че ще изиска диалози с политическите партии и ще упорства за сформиране на ново държавно управление или за привикване на предварителни избори, с цел да бъде възобновено доверието на обществото след убийството на проверяващия публицист.

Един от хората, посочени в оповестеното посмъртно следствие на Куциак за корист с европейски фондове и други измами, е имал връзки със сътрудници на премиера Роберт Фицо, показва Ройтерс.

" Ще стартира диалози с политическите водачи, с цел да кажат по какъв начин си показват бъдещето и по какъв начин да бъде възобновено доверието на хората в личната им страна ", сподели президентът. " Виждам към този момент две решения: първо, необятни и основни промени в държавното управление, с цел да не поляризира обществото, и второ, предварителни избори дружно с локалните през есента ", добави той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР