Словакия взе решение да извади България от списъка с рисковите

...
Словакия взе решение да извади България от списъка с рисковите
Коментари Харесай

От петък Словакия отменя PCR тестовете за българи

Словакия взе решение да извади България от листата с рисковите във връзка с пандемията от Ковид-19 страни, заяви ситуационният център на външното ни министерство. Очаква се решението да влезе в действие от 18 септември и след тази дата за идващите от България няма да се изисква отрицателен PCR тест или карантина.

В момента измежду страните от ЕС/Европейската икономическа зона и Англия има 20, които имат повече случаи на Ковид-19 за последните две седмици от България (на 100 000 души население). България обаче остава на трето място по брой на смъртните случаи - с 1.4 на 100 000 души. Румъния продължава да бъде с най-висока смъртност - 2.9, само че втора към този момент е Испания, където този индикатор е 1.6.

Преди няколко дни пред " Канал 3 " шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев удостовери, че за пръв път имаме леталитет от 4%, като отдаде това на повече възрастни хора, инфектирани с Ковид-19. " Проблемът не е толкоз в почивките, а в мероприятията с доста хора, в спортните събития, в заведенията ", изясни той. Според него в нощните заведения огромният проблем са вентилационните системи, като най-опасни са тези, които охлаждат въздуха и го овлажняват. " Държим да има вкарване на пресен въздух и изкарване на въздуха от пространствата, а не да циркулира въздуха от стая в стая ", уточни Кантарджиев. Отварянето на нощните заведения в закрити пространства бе решение на премиера Бойко Борисов, който го обвърза със почналите митинги за оставка на неговото държавно управление и на основния прокурор Иван Гешев.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР