Словакия, която направи масово тестване на населението за , започва

...
Словакия, която направи масово тестване на населението за , започва
Коментари Харесай

Словакия разхлабва мерките след масово тестване на населението


Словакия, която направи всеобщо тестване на популацията за, стартира поетапно разхлабване на рестриктивните мерки, съобщи Ройтерс. Според формалните представители на властта, тестването е сполучливо.

От понеделник отварят театри, кина и църкви. Фитнесите и басейните ще работят с стеснен брой гости, възобновяват е хокейното и футболното шампионати, само че без аудитория, разгласи министър председателят Игор Матович.

Словакия, с 5,5 млн. поданици, е измежду първите в Европа, която разхлабва ограниченията по време на втората вълна.

Страната организира всеобщо тестване с антигенни проби. Според Матович това е помотнало да се понижи процентът на инфектираните с повече от половина.

Словакия записва общо 83 796 инфектирани с ковид посредством общоприети проби от началото на пандемията, в това число 2024 нови случая през вчерашния ден. Това е намаляване по отношение на денонощния растеж от повече от 3000 новозаразени в края на октомври.

Общият брой на умрелите от Ковид-19 в страната е 491, което незначително малко по отношение на други страни в Западна Европа и съвсем 12 пъти по-малко, в сравнение с в прилежаща Чехия, която записва най-високия индикатор на инфектирани и умряли от Ковид-19 на глава от популацията в Европа през последните седмици.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР