Словакия и Украйна сключиха сделка за нова система за търговия

...
Словакия и Украйна сключиха сделка за нова система за търговия
Коментари Харесай

Словакия и Украйна сключиха сделка за търговията със зърно

Словакия и Украйна подписаха договорка за нова система за търговия със зърно, съгласно която актуалната възбрана за импорт би трябвало да бъде отстранена до края на годината. Това оповестяват словашките управляващи, представени от Агенция Франс Прес.

„ Докато тази система не бъде стартирана и цялостната ѝ функционалност не бъде тествана, възбраната за импорт на четири артикули от Украйна ще остане в действие до края на 2023 година “, се споделя в изказване на словашкото министерство на земеделието.

Този ход идва на фона на възходящо напрежението сред двете страни

Това идва на фона на изказването на Украйна, че ще съди Полша, Унгария и Словакия поради отхвърли им да отстранен възбраната за импорт на зърно и друга селскостопанска продукция.

Припомняме, че Европейският съюз (ЕС) разгласи в петък - 15 септември, че няма да удължи възбраната за импорт на украинско зърно, въведена през май тази година, както и че Киев ще вкара спомагателни ограничения, с цел да не се стига до деформиране на пазара.

Правителството отпусна и 63 милиона лв. спомагателни средства за поддръжка и обезщетения за земеделските производители

Полша, Унгария и Словакия обаче взеха решение, че ще вкарат независими забрани. България се отхвърли от ограничаващите ограничения с решение на Народното събрание. Това докара до фермерски митинги и случването на меморандум сред тях и държавното управление.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР