Словак беше осъден в Дъблин на доживотен затвор за убийството

...
Словак беше осъден в Дъблин на доживотен затвор за убийството
Коментари Харесай

Осъдиха словак на доживотен затвор за убийството на учителка

Словак беше наказан в Дъблин на пожизнен затвор за убийството на млада ирландска учителка по време на джогинг, което шокира Ирландия предходната година, съобщи Франс прес.

Йозеф Пушка, който дошъл в страната преди към едно десетилетие, беше приет за отговорен единомислещо от правосъдно жури в Наказателния съд в Дъблин преди седмица.

Ашлинг Мърфи, 23-годишна учителка, бе открита мъртва през януари 2022 година на брега на Големия канал в Тюламор (Западен Дъблин), където отишла да тича в следобедните часове.

Младата жена е била намушкана 11 пъти с нож във врата, а ДНК тестът, взета отдолу под ноктите ѝ, съответствува с тази на Йозеф Пушка.

Според обвиняването доказателствата против него, в композиция със записите от камерите за видеонаблюдение, са безапелационни. 33-годишният татко на пет деца обаче не се е призна за отговорен в навечерието на началото на правосъдния развой в Дъблин преди близо месец.

В дните след убийството словашкият жител признава пред проверяващите, че е умъртвил Ашлинг Мърфи. По-късно, откакто е задържан, той се отхвърля от показанията си, като декларира, че не си спомня за случилото се и че " не знае нищо " за убийството.

След това словакът стартира да твърди, че се е опитал да помогне на дамата, която била нападната от маскиран мъж.

Йозеф Пушка обаче признава, че на няколко пъти е лъгал полицията, а съдията благодари на правосъдните заседатели, че не са " изгубили повече време за неговите нелепости ".

Убийството на Ашлинг Мърфи измежду бял ден провокира необятен публичен отзив в Ирландия и в прилежаща Англия, изключително откакто през предходните месеци няколко дами бяха убити на обществени места, в това число лондончанката Сара Евърард от служител на реда, който в това време също беше наказан на пожизнен затвор, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР