Слоновете в зоопарка на полската столица ще приемат медицински канабис

...
Слоновете в зоопарка на полската столица ще приемат медицински канабис
Коментари Харесай

Слоновете в зоопарка на Варшава похапват медицински канабис срещу стрес

Слоновете в зоопарка на полската столица ще одобряват медицински канабис за понижаване на равнището на стрес, оповестява Българска телеграфна агенция.

Терапията с медицински канабис за кучета и коне към този момент е позната в света, само че "това евентуално е първият план по рода си, ориентиран към слонове ", сподели ветеринарният доктор Агниешка Чуйковска, която управлява програмата в зоопарка във Варшава.

В него живеят три африкански слона и експертите в зоопарка стартират да тестват резултата върху животните на канабидиол във високи концентрации, който не провокира еуфория и не вреди на бъбреците и черния дроб на животните.

"Целта е да намерим нова, естествена опция на съществуващите средства за справяне със напрежението, изключително на медикаментите ", сподели Чуйковска.

Слоновете наскоро изгубиха доминантна женска и към този момент са подложени на непрекъснат надзор на напрежението, който се мери посредством хормонални промени и наблюдаване на държанието. Проектът е дълготраен и се чака до изводи да се стигне след година и половина или две, сподели ветеринарната специалистка. Противно на известните схващания за дозите, нужни на огромни животни, слоновете няма да вземат "тонове " канабис, сподели тя. Първите дози ще са като тези, давани на конете - по 10 капки канабидиол два или три пъти дневно. "Женската Фридерика към този момент го опита и не сподели "не ", добави Чуйковска.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР