Сложно е такъв тип коалиция да бъде стабилна. Много от

...
Сложно е такъв тип коалиция да бъде стабилна. Много от
Коментари Харесай

Георги Карасимеонов: ИТН опитват да минират коалицията



" Сложно е подобен вид коалиция да бъде постоянна . Много от тематиките се появиха след сключването на съдружното съглашение. Но в политиката постоянно може да се откри компромисно решение. Политиката е комбиниране на спорове и консенсуси ".

Това сподели пред БНР политологът Георги Карасимеонов. И добави:

" Има обаче партии, които са настроени да минират обединението . Визирам Има Такъв Народ. Явно са наранени от историята с Българска народна банка. Чувам и за други недоволства – желаят късно да се смени съставът на комисиите… Българска социалистическа партия и Демократична България биха могли да намерят компромисно решение за военната помощ за Украйна , макар че тематиката е деликатна. България стои в неподходяща светлина. Ако не са вътрешно решение да изоставен обединението ".

В предаването " Хоризонт за вас " Карасимеонов добави, че съдружната формула е позитивна за една демократична страна .

" Коалицията е по-представителна от едно- или двупартийно ръководство. След едни предварителни избори Народното събрание ще бъде още по-труден за ръководство, защото могат да влязат и други партии, и то с нездравословни платформи ".

Георги Карасимеонов е създател на новелата " Страсти и политика ". В нея се споделя за двама другари се ориентират в разнообразни политически лагери, само че работят дружно за политически план. " От другарство двамата минават в остро опълчване ". 

Интервюто с Георги Карасимеонов можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР