Сливенски свещеник обяви гладна стачка заради касирания избор за митрополит.Ще

...
Сливенски свещеник обяви гладна стачка заради касирания избор за митрополит.Ще
Коментари Харесай

Сливенски свещеник обяви гладна стачка заради касирания избор за митрополит

Сливенски духовник разгласи гладна стачка поради касирания избор за митрополит.

" Ще недояждам и копнея, до момента в който Светият синод се откаже от касирания избор за митрополит или до момента в който умра ", съобщи през днешния ден пред публицисти пред постройката на Сливенската митрополия отец Иван Янков от храм " Св. Троица ".

Той уточни, че гладната му стачка е без благословението на наместника на Сливенска епархия - Варненския и Великопреславски митрополит Йоан и срещу волята на Светия синод.

Отец Иван сподели още, че стартира подписка " за " и " срещу " Агатополския свещеник Йеротей, който бе епархийският избор за Сливенски митрополит на 18 февруари, дружно с Константийският свещеник Михаил.

" В Българската православна черква нищо не е наред ", сподели отец Иван, сравнявайки я с етикетирана, само че празна бутилка.

" Сам съм и споделям " Царят е гол ", нещо в църквата ни не е обикновено. Съвсем умишлено го върша в първия ден на постите и стартирам да тримиря ", сподели още свещеникът.

Свещеникът изрисува със спрей червен кръст върху стената на митрополията. Той сподели още, че чака в седмицата на прошката да му бъде поискана и дадена такава. Дотогава щял да нощува в автомобила си, а денем - пред митрополията, с цел да събира подписи.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР