Сливен. Завършилите средното си образование през 2022 година ученици трябва

...
Сливен. Завършилите средното си образование през 2022 година ученици трябва
Коментари Харесай

1028 зрелостници трябва да заплатят здравните си вноски за своя сметка до започване на работа или на учебната година във висше учебно заведение

Сливен. Завършилите междинното си обучение през 2022 година възпитаници би трябвало да заплатят здравните си вноски за своя сметка до започване на работа или на образователната година във висшето образователно заведение, в което ще продължат своето образование, припомнят от офиса на Национална агенция за приходите в Сливен. За Сливенска област обвързване имат 1028 зрелостници, а единствено за Община Сливен приключилите приблизително обучение са 758.

Сумата за внасяне за интервала от довеждане докрай на междинното и започване на висшето обучение или работа по трудов контракт е в размер на 28,40 лева месечно. Причината за това условие е, че зрелостниците не попадат в нито една от категориите – възпитаници или студенти, заради което не дават отговор на изискванията за здравно обезпечаване за сметка на държавния бюджет, както и не упражняват трудова активност, за която подлежат на здравно обезпечаване на съответното съображение по реда на Закона за здравното обезпечаване.

В тези случаи приключилите приблизително обучение би трябвало да подадат декларация Образец 7 – за пораждане на обвързване за внасяне на здравноосигурителните вноски. Документът се подава до 25-о число на месеца, идващ месеца, през който е зародило задължението за обезпечаване. Това е и срокът за заплащането на тези вноски, прецизират от приходното ведомство в морския град.

През летните месеци доста студенти, учащи се в чужбина, се завръщат. За да употребяват безвъзмездни здравни услуги, те би трябвало да уредят здравноосигурителния си статус, като е належащо да показват в офисите на Национална агенция за приходите по непрекъснат адрес доказателствени документи. Такива документи са да вземем за пример: уверение или служебна записка от университета, в който следват, тапия за приключено висше обучение и други Тези документи би трябвало да са преведени от лицензирана компания и се вземат поради единствено в случай че в тях е посочен интервалът на образование. Документът се подава в териториалната дирекция или офис на Национална агенция за приходите по непрекъснат адрес, с цел да се „ изчистят “ отговорностите на студента за здравноосигурителни вноски.

В рубриката „ Здравно обезпечаване ” на интернет страницата на Националната организация за приходите е поместена и информацията за попълване и подаване на декларация Образец 7. Формулярът се подава в офис на Национална агенция за приходите, по пощата с противоположна квитанция или посредством електронната услуга на приходната организация „ Приемане на декларация пример № 7 „ Данни за пораждане на обвързване за внасяне на здравноосигурителни вноски “, налична с Персонален идентификационен код /ПИК/ или КЕП.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР