Сливен. Председателят на Съвета на директорите и регионален мениджър на

...
Сливен. Председателят на Съвета на директорите и регионален мениджър на
Коментари Харесай

Ръководителите на „EVN България“ обсъждаха високите цени на тока с областния управител на Сливен

Сливен. Председателят на Съвета на шефовете и районен управител на „ EVN – България “ Александър Сипек и зам.председателят на Съвета на шефовете на компанията Калина Трифонова се срещнаха с регионалния шеф на Сливен Веселин Вълчев, оповестиха от Областна администрация.

Срещата е извършена през днешния ден по самодейност на гостите. Целта бе да срещнат регионалния шеф с активността на компанията, направените инвестиции и капиталовите си планове. От 2005 година до края на предходната година „ EVN – България “ е вложила 99,5 млн. лв. за развиване на мрежата в региона, повишение сигурността на зареждане и трайно понижаване на загубите. Планираните вложения за 2022 година са за 5,5 млн.лева. Предвидено е построяването на 4,4 км нови електропороводи – приблизително напрежение и 12 км – ниско, 12 нови трафопоста. През този сизен сезон са сменени близо 4000 стълба и 160 км проводник. В сдружението работят 2 252 квалифицирани експерти, чиновници и служащи, като единствено четирима от тях са австрийски жители.

По време на диалога бяха разисквани цените на ел. силата за бита, бизнеса и В и К – бранша. Гостите показаха поддръжка за въвеждането на обезщетения за бизнеса, общините и електроенергийни мрежови и В и К – оператори, за смяна в регулацията по отношение на метода на закупуване на софтуерни разноски и други ограничения, които да понижат напрежението, основало се от шоковите цени и рецесията на енергийния пазар.

Коментирана бе и цената на зелената сила и нуждата фотоволтаичните паркове да се построяват тук-там, където има съответно ползване, а не в едва обитаеми региони, в които преносът е усложнен и е обвързван с увеличени разноски.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР