Сливен. Петокласничката Румяна Марлова от ОУ Д-р Иван Селимински“ в

...
Сливен. Петокласничката Румяна Марлова от ОУ Д-р Иван Селимински“ в
Коментари Харесай

Петокласничка от Сливен спечели стипендия от космическия и научен център Spase Camp Turkey

Сливен. Петокласничката Румяна Марлова от ОУ „ Д-р Иван Селимински “ в Сливен е спечелила стипендия от галактическия и теоретичен център Spase Camp Turkey, оповестяват от образователното заведение.
Над 200 деца са взели участие тази година в състезанието за есе на организацията, като единствено 30 от тях са стипендиантите. Отличените възпитаници от област Сливен са три, като една от тях е Румяна. Тя печели 50% финансиране от организацията за своята изява и ще посети за една седмица лагера, основан от НАСА, през лятната почивка. Темата на есето, за което е отличена е „ Един мой ден, като корабокрушенец на Луната “.
Space Camp Turkey e учебно-тренировъчен лагер, основан през 2000 година по модел на NASA в гр. Измир, Турция и повече от 20 години посреща деца и младежи от Европа. Лятната стратегия на Space Camp Turkey развива познанията на децата в региона на астрономия, физика, математика, технологии, биология и други науки. Космическият център дава опция на участниците да преминат през действителна подготовка за задача в Космоса. Част от заниманията им включват работа с астронавтски костюми, престояване в изкуствена безтегловна среда, потребление на тренажори за астронавти и на совалката Discovery, отглеждат растения в безпочвена среда и други.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР