Сливен. От днес, 7 февруари, продължава присъственото обучение, без ротация,

...
Сливен. От днес, 7 февруари, продължава присъственото обучение, без ротация,
Коментари Харесай

Продължава присъственото обучение за началния етап, от 5 до 12 клас ще учат на ротация

Сливен. От през днешния ден, 7 февруари, продължава присъственото образование, без ротация, на учениците от началния стадий и децата в Центровете за специфична просветителна поддръжка в област Сливен. Учениците от 5 до 12 клас ще учат присъствено или онлайн на ежеседмичен ротационен принцип. От 7 до 11 февруари присъствено ще е образованието за паралелките в 5, 7, 10 и 12 клас. От 14 до 18 февруари присъствено ще учат паралелките в 6, 8, 9 и 11 клас. Дейностите в Центровете за поддръжка на личностното развиване ще се реализират онлайн, оповестиха от регионалната администрация .

Присъственото образование ще се реализира след проучване на учениците, педагогическия и непедагогическия личен състав. От РУО осведомиха, че са обезпечени задоволителни количества от неинвазивни антигенни проби и няма да има усложнения при проучванията.

Продължаването на присъственото образование в началния стадий и ежеседмичната ротация при по-големите възпитаници бе взето на изключително, неприсъствено съвещание на Областния спешен щаб на 3 февруари. То е съобразено с Националния действен проект за справяне с епидемията от Коронавирус – 19 и плануванаъа в него ІІІ фаза, в която се намира все още област Сливен. Мерките са съгласувани с РУО. Те влизат в действие със заповед на шефа на РЗИ.

От края на тази седмица стартират регионалните кръгове на ученическите олимпиади в Сливенска област. От РУО прецизираха, че присъединяване в тях ще се позволява след тестване или показване на зелен документ за имунизиране, преболедуване или отрицателен резултат от осъществено лабораторно проучване.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР