Сливен. Община Сливен създаде много добра организация и се справи

...
Сливен. Община Сливен създаде много добра организация и се справи
Коментари Харесай

Валя Радева: Община Сливен се справи успешно с организацията на изборите и преброяването през 2021 година в условията на пандемия

Сливен. Община Сливен сътвори доста добра организация и се оправи сполучливо с провеждането на изборите и преброяването през 2021 година. Това съобщи секретарят на Общината Валя Радева по време на конференция, на която общинското управление показа доклад за активността си през миналата година, оповестиха от пресцентъра на Община Сливен .

„ Не е имало друга година, в която да се организират три пъти парламентарни избори, единият от които дружно с президентските, осъществяване на броене на популацията и то в изискванията на пандемия. Общината имаше сериозен ангажимент и считам, че се справихме доста добре. Подходихме отговорно, създадохме добра организация, която способства за безпроблемно протичане на изборите и съм задоволена от работата на администрацията “, сподели Валя Радева.

По думите й другото предизвикателство пред екипа през годината е било и най-мащабното изчерпателно статистическо проучване - преброяването на популацията и жилищния фонд, тъй като е събитие, което не е част от годишната работа на администрацията, защото се организира на 10 години.
„ Предизвикателство бяха изменящите се периоди и съвпадението на някои от тях с подготовката на изборите. Като се има поради комплицираната епидемиологична конюнктура в страната, с помощта на добре свършената работа от всички членове на регионалната и общинските преброителни комисии и на чиновниците на статистиката в Сливен, Преброяване 2021 в община Сливен завърши добре. Допълнителните задания не се отразиха на работата ни и изпълнявахме прецизно и настоящите си отговорности “, добави Радева.
През миналата година с изключение на сериозните задължения с изборите и преброяването, Община Сливен започва работа и по план с Института по обществена администрация „ Въвеждане на Общата рамка за оценка (CAF) в българската администрация.
„ Целта ни е да се усъвършенства качеството на административното обслужване и реализиране на задоволеност на потребителите “, сподели още Радева.

През 2022 година Общината продължава с цифровизацията на актовете по гражданско положение и работата по CAF. Според Валя Радева това ще докара до по-бързо и качествено обслужване на жителите.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР