Сливен. На Богоявление – Йордановден, в Сливен бяха осветени бойните

...
Сливен. На Богоявление – Йордановден, в Сливен бяха осветени бойните
Коментари Харесай

На Богоявление в Сливен бяха осветени бойните знамена

Сливен. На Богоявление – Йордановден, в Сливен бяха осветени бойните флагове. Това оповестиха от пресцентъра на Община Сливен . На тържествения обред, състоял се в региона на Военно формирование 22220-Сливен участва кметът Стефан Радев, който поздрави всички военнослужещи и цивилни чиновници, като им пожела здраве, персонално и фамилно благополучие. Той им пожела още през новата 2022 година, да се усещат задоволени от свършената работа, от постигнатите триумфи и да не престават с чест и достолепие, да извършват службата си в българските въоръжени сили.

„ През годините българската войска постоянно е била стожер на държавността и мотив за горделивост на всички българи. Вие също би трябвало да се гордеете, че сте в редиците на тази войска, минала прочут път в своята история “, съобщи още кметът Радев.

В словото си към присъстващите началникът на военния гарнизон в Сливен полк. Любомир Вачев уточни, че водосвет на бойните флагове се е правил още от времето на цар Симеон и неговите велики борби. Той изрази наслада, че достойната традиция продължава и до през днешния ден, като се извършва в Деня на Богоявление от всички военни формирования в страната.

Днешният водосвет бе осъществен от отец Йоан. Церемонията завърши с церемониален марш под звуците на сливенския боен духов оркестър.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР