Сливен. До 17 септември включително избирателите могат да подадат заявление

...
Сливен. До 17 септември включително избирателите могат да подадат заявление
Коментари Харесай

До 17 септември се подават заявления за гласуване по настоящ адрес. Проверяваме секцията си по телефона или чрез SMS

Сливен. До 17 септември в това число гласоподавателите могат да подадат заявление за гласоподаване по сегашен адрес, оповестиха от Община Сливен. Това най-често се постанова, когато непрекъснатият и актуалният адрес са в разнообразни обитаеми места.

Заявлението може да се подаде персонално в Центъра за административно обслужване на община Сливен /образец на заявката може да бъде забелязан в прикачения файл/.

Заявление може да бъде подадено и по електронен път посредством страницата на ГРАО https://regna.grao.bg/

Важно конкретизиране е, че жителите, подали заявление за гласоподаване по сегашен адрес, могат да създадат информация за адреса на изборната секция в данните от окончателните изборни описи за гласоподаване след 21 септември 2022 година

Осигурена е и опция за инспекция на изборната секция посредством SMS, стационарен и мобилен телефон.

SMS-ът се изпраща на номер 18 429, който е обединен и за трите мобилни оператора. Цената му е 25 стотинки без Данък добавена стойност. В текста на SMS-а се изписват единствен десетте числа на ЕГН. Системата връща известие с номера и адреса на изборната секция за прелюдия ЕГН.

Проверката на изборната секция посредством стационарен и мобилен телефон се прави на номер 0800 1 4726, който е безвъзмезден за цялата страна.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР